Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Για την παρέμβαση στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων



Χθες  [σ.σ: 27/2/2013] το πρωί, η συλλογικότητα του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βρεθήκαμε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων για το  πάρκο τρίτση που, πάνω από ένα μήνα τώρα, βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα διαχείρισής του προς τη ΔΕΗ.  Η εγκατάλειψη του πάρκου και η διακοπή της ηλεκτροδότησής του σχετίζεται άμεσα με τις μεθοδεύσεις αφανισμού του ανοιχτού,  δημόσιου χαρακτήρα του.


Κατά την άφιξή μας στη ΔΕΗ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μάς υποδέχθηκαν παρατεταγμένες περιμετρικά του κτιρίου (ειδικοί φρουροί, ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ, ασφαλίτες κ.α) δίνοντας την εικόνα μιας κατεχόμενης περιοχής. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και μετά από παρεμβάσεις συντρόφων-ισσών αναγκάστηκε να υποχωρήσει για λίγα μέτρα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκε πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα, φωνάχτηκαν συνθήματα για τη λεηλασία της φύσης, για την καταστολή, οπως και αντιφασιστικού χαρακτήρα, ενώ παραμείναμε στο χώρο για μιάμιση ώρα περίπου. Επιπλέον, συντρόφισσες μπήκαν στο κτίριο και συγκεκριμένα στο γραφείο της διευθύντριας, δηλώνοντας ρητά πως το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η επανασύνδεση του ρεύματος πρέπει να είναι άμεση. Το κλίμα ήταν θετικό και έτσι ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Η παρέμβαση έληξε με συνθήματα και μοίρασμα του κειμένου στη λαϊκή αγορά  που γίνεται σε παρακείμενη οδό.


Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησής» του, ενάντια σε φορείς και δήμους που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του. Όλοι εκείνοι-ες που το νοιάζονται, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, φροντίζοντάς το συλλογικά και αυτοοργανωμένα βρίσκονται ήδη μπροστά τους.


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αναδημοσίευση από το blog του Ελεύθερου Αγρού]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου