Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τρίκαλα - Eφετειο για την υποθεση με τις τραπεζες


 Την πεμπτη 14-2-2013 δικαζεται στο εφετειο της Λαρισας σε δευτερο βαθμο η υποθεση των επιθεσεων στις τραπεζες Eurobank, Εμπορικη, Probank που εγιναν στα Τρικαλα περυσι στις 12 φλεβαρη. Με τις κατηγοριες της διακεκριμενης φθορας κατα συναυτουργια και κατ ' εξακολουθηση και οπλοκατοχης ( βαριοπουλες, παλουκια) οι 4 συντροφοι δικαστηκαν πρωτοδικα σε ποινες, ο 29χρονος Χ.Π. 15 μηνες, η 19χρονη Μ.Η. 10μηνες, ο 35χρονος Δ.Α. 6 μηνες ενω η τεταρτη κατηγορουμενη η 40χρονη Ε.Ζ. κριθηκε αθωα. Οι τρεις που καταδικαστηκαν ασκησαν εφεση ενω οι ποινες τους ηταν με αναστολη. 
Να θυμισουμε οτι εκεινη την ημερα με αφορμη τις πανελλαδικες διαμαρτυριες για την ψηφιση των νεων εξοντωτικων μετρων του μνημονιου χιλιαδες ανθρωποι συγκρουστηκαν με τις δυναμεις καταστολης του κρατους σε πολλες πολεις του ελλαδικου χωρου. Ετσι και στα Τρικαλα λιγες ωρες μετα το τελος της πορειας και σε ενδειξη αλληλεγγυης στους εξεγερμενους εγινε συμβολικη επιθεση στις 3 προαναφερομενες τραπεζες στο κεντρο της πολης. Η αντιδραση των μπατσων ηταν αμεση και δειχνοντας υπερμετρο ζηλο επιβεβαιωσαν τον ρολο τους, που εκτος της καταστολης ειναι και η προστασια των αφεντικων τους (Τραπεζες-Τραπεζιτες). Λιγα λεπτα αργοτερα μετα απο αγριο κυνηγητο συνελαβαν 3 ατομα σε μεγαλη αποσταση απο το περιστατικο και την επομενη μερα εναν ακομη απο το σπιτι του ( τον 35χρονο  ). Οι συντροφοι που συνεληφθησαν δεχτηκαν σωματικη και ψυχολογικη βια, με  εμφανη τα σημαδια του ξυλοδαρμου σε πολλα σημεια του σωματος ( κυριως ο 29χρονος ). 
Αποτελεσμα αυτης της βιας ηταν και η λανθασμενη συμπεριφορα της μεν 19χρονης με την καταθεση που εδωσε την βραδυα της συλληψης- και καθυποδειξη των μπατσων, ο δε 29χρονος, κατα τη διαρκεια της δικης την επομενη μερα. Και για τους δυο το εφετειο φανταζει αφορμη για εξιλεωση στα ματια των συντροφων αλλα κυριως του εαυτου τους. Ξεροντας οτι το κρατος και οι δυναμεις καταστολης του ( μπατσοι - δικαστες) εκδικειται και τιμωρει οποιον αντιστεκεται, ενω ταυτοχρονα στελνει ενα μηνυμα εκφοβισμου και εκβιασμου στην κοιμωμενη ελληνικη κοινωνια, απο την πλευρα μας και οσο περναει απο το χερι μας τους απανταμε οτι δεν μας φοβιζουν, και θα μας βρισκουν παντα απεναντι τους γιατι το δικιο το εχουν οι εξεγερμενοι, γιατι η βια ειναι του κρατους, γιατι τρομοκρατες ειναι οι πραιτωριανοι του δενδια,οι δικαστες, οι μεγαλοδημοσιογραφοι, και οι τραπεζιτες, οι οποιοι αποτελουν το θεμελιο λιθο του συστηματος.
    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ      
           ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους 4 αναρχικους Ν.Ρωμανο, Δ.Μπουρζουκο,Γ.Μιχαηλιδη,Δ.Πολιτη που βασανιστηκαν απο τα ερπετα του Δενδια, αλλα και σε ολους οσους οπλισαν την συνειδηση τους  
ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΑΜΙΤΗ
ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΤΣΟΥ ΣΠΙΤΙ
              
                                
                  ναρχικοι-ες Τρικαλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου