Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον τελικό της Eurovision


Φωτογραφία από το μπλοκ Δρομογράφος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από το χώρο που πραγματοποιείται ο ελληνικός τελικός της Eurovision, στο Gazi Music Hall (Πειραιώς και Ιερά Οδός).  Έντονη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.




Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι/απολυμένοι των Metropolis, η συγκέντρωση «αποτελεί κορύφωμα του αγώνα που δίνουμε για περισσότερο από ένα χρόνο προκειμένου να αποτρέψουμε τη ληστεία των οφειλόμενων μισθών και των αποζημιώσεών μας από τον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή», ιδιοκτήτη των Metropolis και του τηλεοπτικού καναλιού MAD.

«Σε ότι αφορά το κλίμα τεχνητής έντασης που επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί τις τελευταίες μέρες, μέσω δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο από τα παπαγαλάκια του Ανδρέα Κουρή και τα γραφεία του MAD TV ενόψει της σημερινής μας κινητοποίησης, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι οι εργατικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, ούτε λογοκρίνονται. Συνεχίζονται… Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», τονίζουν.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση έχουν πραγματοποιήσει πλήθος Σωματείων, ενώ όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι/απολυμένοι στα Metropolis «στη διάδοση τους καλέσματος μας έχει συμβάλλει κι ένας ακόμη μεγάλος αριθμός εργατικών και πολιτικών συλλογικοτήτων που ανέλαβε με κάθε τρόπο να μεταφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα του αγώνα μας. Για εμάς -πέρα από συγκινητική- αυτή η ανταπόκριση μάς υποδηλώνει ότι ο κάθε μαχητικός αυτοοργανωμένος εργατικός αγώνας - όπου κι αν αναπτύσσεται- μπορεί να αγκαλιαστεί, να πλαισιωθεί και να διευρυνθεί. Κι ότι η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα  να κορυφωθεί μέχρι τη νίκη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου