Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Θύμα ρατσιστικής βίας ο 30χρονος στην Πλατεία Ξάνθης.


Θύμα ρατσιστικής βίας έπεσε ο άτυχος 30χρονος μειονοτικός που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία της Ξάνθης.

Ο νεαρός βρέθηκε στην πλατεία την ώρα της συμπλοκής χρυσαυγιτών με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Από την φασαρία φοβήθηκε και προσπάθησε να φύγει, όταν οι χρυσαυγίτες αναγνώρισαν από την προφορά του ότι είναι μειονοτικός και τον χτύπησαν με σημαίες και άλλα όργανα περίπου 8 άτομα.

Όπως ανέφερε στο XanthiPress.gr ο 3οχρονος Σ.Μ.Ε., που κατοικεί στην Ξάνθη, δεν είναι μέλος του Αυτόνομου Στεκιού ενώ τα μέλη της Χ.Α. που τον χτυπούσαν φορούσαν κράνη και έφεραν σημαίες με χοντρό στυλιάρι.  Νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης με τραύματα στο κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα ενώ υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί η κατάστασή του. Ο νεαρός θα παρεμείνει στο Νοσοκομείο της επόμενες μέρες.

Το βράδυ τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος ήταν κοντά στην πλατεία τη στιγμή του επεισοδίου. Το πρωί τον επισκέφθηκαν στη Χειρουργική, παρόντος του XanthiPress.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Μπαμπαλίδης, που τον ρώτησαν για την κατάσταση ης υγείας του και τις συνθήκες του επεισοδίου.

Όπως ανέφερε ο Φώτης Καραλίδης, θα κάνει παράσταση στην Εισαγγελεία της Ξάνθης, ζητώντας παρέμβαση και έρευνα για το περιστατικό ρατσιστικής βίας.



http://www.xanthipress.gr/thima-ratsistikis-vias-o-30chronos-stin-platia-xanthis-ton-ediran-chrisavgites-epidi-ine-mionotikos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου