Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Νέα εμπρηστική επίθεση στην οικία Κεδίκογλου


Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στις 23:41 το βράδυ της Πέμπτης έξω από την οικία Κεδίκογλου, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στο λόφο του Στρέφη.



Οι δράστες τοποθέτησαν ένα γκαζάκι στην εξωτερική είσοδο του σπιτιού και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

Στο τριώροφο κτίριο διαμένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργος Κεδίκογλου.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του καλεί όλο τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει τη νέα επίθεση. «Οι συνεχιζόμενες θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον συγγενικών προσώπων είναι εξωφρενική. Η επαναλαμβανόμενη τρομοκράτηση νηπίων είναι εξοργιστική. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, χωρίς καμία παραφωνία αυτή τη φορά» δήλωσε.

Η οικία Κεδίκογλου είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης και τον Ιανουάριο.

Τότε με ένα ειρωνικό κείμενο άγνωστοι, χωρίς να υπογράφουν ως οργάνωση, ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας ιδιοκτησίας, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, της οικογένειας του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Στόχος δεν ήταν, σύμφωνα με το κείμενο, η οικία του αδελφού του, αλλά το γραφείο στο ισόγειο. «Ο ξεφτίλας Γκέμπελς δεν ντράπηκε να πει ψέματα ακόμα και για την οικογένεια του αδελφού του» σημείωναν οι συντάκτες.

Καταδικάζουν ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι προφανές ότι η επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου βρίσκει απέναντί της όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τέτοια γεγονότα δεν ενδείκνυνται για μικροπολιτική εκμετάλλευση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της οικείας στη Νεάπολη Εξαρχείων.

«H καταδίκη της προκλητικής επίθεσης στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι αυτονόητη και αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, την αναγκαιότητα να καταδικάσουν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά τη νέα επίθεση σε βάρος του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. «Οι επιθέσεις εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου και της οικογένειάς του είναι φασισμός», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου