Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σπουδαστές: Σε εξέλιξη η πορεία στην Αθήνα ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ


Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των σπουδαστών από την Ομόνοια με τη συμμετοχή σπουδαστών από όλη τη χώρα.

Οι σπουδαστές βγαίνουν στο δρόμο σήμερα Πέμπτη για να διαδηλώσουν ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ, τα οποία μέσω του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και της γενικότερης απαξίωσης των τελευταίων χρόνων έχουν υποβαθμιστεί και συρρικνώνονται, αφού φυτοζωούν με προϋπολογισμούς φτώχειας και κενά καθηγητών. Παράλληλα, οι σπουδαστές πληρώνουν για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό, είναι σε λίστες αναμονής κ.ά.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει οι παρακάτω Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

Επίσης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής και Νοσηλευτικής Αθήνας, Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής, Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), απαιτώντας να μην πληρώνουν οι σπουδαστές ούτε ένα ευρώ για δίδακτρα, αναλώσιμα, να καταργηθούν τα δίδακτρα, οι ώρες της πρακτικής άσκησης να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Από χθες ξεκίνησαν σπουδαστές και φοιτητές να έρχονται στην Αθήνα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, μεταξύ αυτών και από την Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου