Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Για τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών


misosΤην προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κος Σαββαϊδης διέταξε τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης εναντίον εκπαιδευτικού του 5ου ΓΕΛ Ζωγράφου, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία γονέα ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός εκφράστηκε αντιφασιστικά μέσα στο σχολείο. Αυτό ήταν το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών με σκοπό τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση εκπαιδευτικών, μέσα  από ανώνυμες καταγγελίες γονέων-κουκουλοφόρων. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες, στην πρώτη περίπτωση με προσωπική παρέμβαση του φασίστα βουλευτή Μπαρμπαρούση ,κατά της νηπιαγωγού στο Νυδρί ,το “έγκλημα” της οποίας ήταν ότι επέτρεψε στους Αλβανούς μαθητές της να ζωγραφίσουν σημαίες  της πατρίδας τους ,τις οποίες ανάρτησε μαζί με τις ελληνικές σε σχολική γιορτή ,καθώς και κατά του καθηγητή στο 30ο Γυμνάσιο Κυψέλης, που βρέθηκε απολογούμενος επειδή προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό από τη συμμετοχή στη μάθηση μαθήτριάς του από την Πολωνία, επιτρέποντάς της να απαντήσει σε διαγώνισμα στη μητρική της γλώσσα, μιας και δυσκολευόταν στην Ελληνική.

Να σημειωθεί δε ότι βάσει του νέου πειθαρχικού για τους δημοσίους υπαλλήλους που ισχύει μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ,σε περίπτωση που τελικά διενεργηθεί  ΕΔΕ ,αυτομάτως ο υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα ,πριν καν βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αποσκοπούν στο να αποκτήσει ο φασισμός μέσα στα σχολεία τη νομιμοποίηση που ως τώρα δεν είχε και να πλασαριστεί ως μια ακόμα ιδεολογία.

Εμείς, όμως, γνωρίζουμε ότι αυτή η “ιδεολογία” ήταν που στοίχισε στην ανθρωπότητα πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς και που έγραψε τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Αυτήν την ιστορία οι εκπαιδευτικοί έχουν όχι μόνο δικαίωμα ,αλλά και ηθική υποχρέωση να διδάσκουν στους μαθητές, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που τα κρούσματα υποσιτισμού μικρών μαθητών στα σχολεία αυξάνονται, που η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζουν όλο και μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού και έτσι ο φασισμός χρησιμοποιείται από το σύστημα που κλονίζεται ως η χρυσή του εφεδρεία για το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε στην επιβολή του φόβου για αυτό και ως Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου, ως γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό, στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των εκπαιδευτικών που στοχοποιούνται και δηλώνουμε ότι o ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου



http://antifasistikometopo.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου