Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κοζάνη: «Καμία ανοχή στους ναζί της Χρυσής Αυγής»


Με αφορμή το κάλεσμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τη Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι κατά το γιορτασμό της 25ης Μαρτίου, η ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της που έχει τίτλο «Καμία ανοχή στους ναζί της Χρυσής Αυγής» σημειώνει:
«Ο φασιστικός συρφετός της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στεφάνι κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη, έπειτα από την άδεια που παραχωρήθηκε από τις Αρχές της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας με το πρόσχημα ότι αποτελεί κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι βαριές οι ευθύνες του περιφερειάρχη (ΝΔ), του δημάρχου Κοζάνης (ΠΑΣΟΚ), των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που ενέκριναν ή ανέχτηκαν με το λόγο τους ή με τη σιωπή τους αυτή την εξέλιξη. Είναι όλοι αυτοί που κατά καιρούς βγάζουν μεγαλοπρεπείς λόγους ή "κραυγές αγωνίας" για τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Στη δημοκρατία τους λοιπόν χωράει μία εγκληματική συμμορία που εξαπολύει πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές, μία οργάνωση οπαδών της ναζιστικής θηριωδίας, απογόνων των ταγμάτων ασφαλείας, των γερμανοτσολιάδων, υμνητών του Μεταξά και του Γ. Παπαδόπουλου. Με τη στάση τους αυτή "νομιμοποιούν" τη δράση του φασιστικού εσμού, δίνουν χείρα βοηθείας στη Χρυσή Αυγή να εδραιώσει την παρουσία της στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας, των δυνάμεων των ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα σε όσους διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο χώρο, αφού προηγούμενα είχαν φροντίσει να τους περικυκλώσουν.
Είναι ευθύνη των εργαζομένων, του κάθε σωματείου και μαζικού φορέα, των συλλόγων γονέων με τη στάση τους και τη δράση τους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Να μην επιτρέψουν να χύνεται το δηλητήριο του φασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του αντικομμουνισμού».
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου