Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΑΠίτης χαιρετά φασιστικά στην Κομοτηνή


Δ.εν Α.ρνήθηκα Π.οτέ -












Ν.α Δ.ημιουργήσω Φ.ασιστική Κ.ίνηση

Την Πέμπτη 28/3 πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση Φιλολογίας , κατά την οποία η μαζικότητα των φοιτητών δεν ήταν η αναμενόμενη για τα προβλήματα που πλήττουν το Σύλλογο και την κοινωνία γενικότερα. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να μετατρέψουν για άλλη μια φορά τη διαδικασία σε πανηγύρι προς όφελος δικό τους. Και μέσα σ’ όλα αυτά γίναμε μάρτυρες σε ένα περιστατικό, που μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει. Προς τη λήξη της συνέλευσης ένας στέλεχος της ΔΑΠ τόλμησε να χαιρετίσει ναζιστικά εξοργίζοντας ολόκληρο το αμφιθέατρο, ενώ πριν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ευαγγελιζόταν τόσο τους δημοκρατικούς θεσμούς εντός πανεπιστημίου όσο και τη δημοκρατία στο σύνολό της. Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι φασισμός και δημοκρατία δε συμπίπτουν!

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να μας αποδείξει ακόμη μια φορά πως καμιά χρησιμότητα δεν έχει μέσα στις σχολές η νεολαία της Χρυσής Αυγής ,καθώς το ρόλο αυτό υποκαθιστά επάξια η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ . Όπως η Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο κοινωνίας κλείνει το μάτι στους νεοναζί , στους τιμητές της Απριλιανής Χούντας, στήνοντας πογκρόμ κατά των μεταναστών(επιχείρηση Ξένιος Δίας) , διώξεις κατά ουσιοεξαρτημένων (επιχείρηση Θέτις), έτσι και η αντίστοιχη φοιτητική παράταξή της ενσωματώνει ολόκληρη την ακροδεξιά ρητορική.

Ως Αριστερή Ενότητα απαιτήσαμε επιτόπου να καταδικαστεί η συγκεκριμένη ενέργεια από το Σύλλογο συλλήβδην και ειδικότερα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Απεναντίας αυτό που συναντήσαμε ήταν η άρνηση των Δαπιτών να καταδικάσουν δείχνοντας την πλήρη συγκάλυψη του στελέχους τους . Πλέον δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη ότι η παράταξη της ΔΑΠ , μπρος στην εφαρμογή της βίαιης πολιτικής που ακολουθείται από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, δε διστάζει να επιδείξει το φασιστικό της πρόσωπο.

Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη στάση που κράτησε σε αυτό το συμβάν. Είναι υποκριτές! Την ίδια στιγμή που ψηφίζουν υπέρ σε ψήφισμα κατά του φασισμού στα γήπεδα , επικροτούν τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στελεχών τους στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Αυτό δε θα μείνει ατιμώρητο, πρέπει όλοι μαζί να πατάξουμε το φασισμό και στην κοινωνία και στις σχολές μας με τις αξίες μας όπως την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη δημοκρατία!

Απαιτούμε ως ΡΑΚ-ΑΡ.ΕΝ. Φιλολογίας τη διαγραφή από το Σύλλογο Φοιτητών Φιλολογίας του στελέχους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γιάννη Θωμόπουλου για την αποτρόπαιη και χυδαία φασιστική χειρονομία που σπιλώνει τη μνήμη όλων αυτών που έπεσαν θύματα του ναζισμού.

Ρ.ιζοσπαστική
Α.ριστερή
Κ.ίνηση

http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου