Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο


Με αφορμή την Ημέρα (21η Μαρτίου), για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην Κοινωνία και την εκπαίδευση, ο ΚΧΠΒ (Ηρακλείου) χαιρετίζει τις δράσεις των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για να προάγουν τις αξίες του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη, στην ελευθερία, στην ισότητα και στην αλληλεγγύη για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.

Αγωνιζόμαστε και δρούμε κι εμείς μαζί τους για:

Καταπολέμηση ρατσιστικών τάσεων, προκαταλήψεων και εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, ιδιαίτερα σήμερα που το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφτεί και προκαλεί με την εγκληματική του δράση.

Εμπέδωση της αλληλεγγύης και του σεβασμού του άλλου. Η διαφορά για μας είναι πλούτος της κοινωνίας κι όχι μειονέκτημα.


Ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων που ζουν σε μια χώρα, στη βάση της ισονομίας και της ισότητας.

Παροχή ίσων ευκαιριών και πρόσβαση σε όλους σε εκπαίδευση, υγεία και ποιότητα ζωής.

Την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται ή σπουδάζουν στη χώρα μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι τούτος ο αγώνας πρέπει να έχει και διάρκεια και την συμμετοχή όλων, την Πέμπτη 21/03/2013, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα σταλεί σε όλα τα σχολεία του Νομού πρόσκλησή μας και συγκεκριμένη παιδαγωγική πρόταση για μια μηνιαία δράση ενάντια στο φαινόμενο του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Το αποτέλεσμα των δράσεων αυτών, αλλά και άλλες που σχεδιάζονται, θα παρουσιαστούν, σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, να δημιουργήσουμε με τη δράση μας, μια ασπίδα αλληλεγγύης για το αυτονόητο δικαίωμα στην ιθαγένεια όλων των παιδιών και την νομιμοποίηση των μεταναστών, να αντισταθούμε στη ρατσιστική απειλή που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία.

Συμμετέχουμε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στις 30/3 12μμ στα Λιοντάρια για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου