Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση κατά της Deutsche Bahn σε αλληλεγγύη προς τους 4 της Κοζάνης


Η DB καίγεται σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατουμένους στην Ελλάδα!

Τις πρώτες ώρες της 27ης Φλεβάρη, σε αναζήτηση ενός κατάλληλου στόχου για μια δράση αλληλεγγύης στους Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Γιάννη Μιχαηλίδη, εντοπίσαμε ένα όχημα ιδιοκτησίας της Deutsche Bahn στη γειτονιά του Πρεντσλάουερ Μπεργκ στο Βερολίνο, το οποίο και τυλίξαμε στις φλόγες της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στη γερμανική επιχείρηση σιδηροδρόμων Deutsche Bahn AG, δέκα διευθύνοντες σύμβουλοι μιας από τις θυγατρικές της, της DB International, δωροδόκησαν δημόσιους αξιωματούχους για συμβάσεις υπηρεσιών μηχανικού σε διάφορα αφρικανικά κράτη και στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το δικαστικό σώμα της Φρανκφούρτης (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung» τον Απρίλη του 2010).

Από το 2008, σε μια σειρά από νομικές διαμάχες, έχει τεκμηριωθεί το γεγονός ότι οι γερμανικές εταιρείες Siemens, MAN Ferrostaal και Deutsche Bahn έχουν εξαγοράσει πολιτικούς στην Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα, «χρηματοδοτώντας» τους για να εκδώσουν πολιτικές αποφάσεις υπέρ τους. Έτσι, μονάχα την περίπτωση της Siemens να δει κανείς, ο όμιλος αυτός έχει «επενδύσει» από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και για περίπου μία δεκαετία 15 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος στην Ελλάδα, προκειμένου να εξευμενίσει μ’ αυτόν τον τρόπο πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ενόσω μία άλλη θυγατρική της Deutsche Bahn, η εταιρεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και μεταφορών Schenker, μεταφέρει πολεμικές προμήθειες για λογαριασμό των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Deutsche Bahn και το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιτελούν μια συμβιωτική συνεργασία: «Η BwFuhrparkService GmbH έχει αναπτύξει και εφαρμόσει μια οικονομική και πελατοκεντρική αντίληψη κινητικότητας για το γερμανικό στρατό. [...] Η εταιρεία αποτελεί μια κοινοπραξία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και της Deutsche Bahn AG. Η BwFuhrparkService εγγυάται υλικοτεχνικές αντιλήψεις προσαρμοσμένες στις εκάστοτε απαιτήσεις, μείωση του κόστους, όπως και αύξηση της χρήσης και παροχής ασφαλών οχημάτων. Ως πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας του γερμανικού στρατού, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία στη διαχείριση ενός πιο πολύπλοκου στόλου οχημάτων και στην παράδοση μεμονωμένων λύσεων στόλου» (αποσπάσματα απόdbfuhrpark.de/index.php?id=131).

Τον Ιανουάριο του 2013 ο δρ Ρύντιγκερ Γκρούμπε έδωσε διάλεξη με θέμα «Η Deutsche Bahn AG – Τρέχουσες Προκλήσεις και Προοπτικές» εντός της στρατιωτικής ακαδημίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο 61χρονος Μόορμπουργκερ –πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn Βερολίνου από τον Μάιο του 2009– παρέθεσε λεπτομερώς τις εταιρικές στρατηγικές και διεργασίες της DB AG σε περισσότερους από 200 επισκέπτες.

Η DB Mobility Logistics και η «υπηρεσία επαγγελματικής κατάρτισης» BFD του Βερολίνου (επιφορτισμένη με τη μετεκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού) έχουν προγραμματίσει για τις 16 Απρίλη την τέλεση της Μέρας του Στρατιώτη υπό το σύνθημα: «Καμία δουλειά δεν είναι σαν κάθε άλλη». Η εκδήλωση απευθύνεται σε στρατευμένους άνδρες και στρατευμένες γυναίκες που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να προσληφθούν από την Deutsche Bahn.

Έτσι, συγκαταλέγουμε την Deutsche Bahn ανάμεσα στις ντε φάκτο φιλοπόλεμες δυνάμεις και συνιστώσες του γερμανικού στρατού/ΝΑΤΟ, που δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμιά κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά απεναντίας θα κάνουν οτιδήποτε αδιανόητο προκειμένου να συμβάλουν στην καταστολή μιας εξέγερσης. Η Deutsche Bahn είναι μία από τις γερμανικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από την κρίση στην Ελλάδα, όμοια με την προκάτοχό της, τη Reichsbahn επί εποχής του γερμανικού φασισμού.

Με τη φωτιά μας χθες τη νύχτα θέλαμε να δείξουμε στους αιχμάλωτους Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Γιάννη Μιχαηλίδη ότι αντιληφθήκαμε τη σύλληψη και το βασανισμό τους την 1η Φλεβάρη μετά την Κοζάνη, και εδώ, στην καρδιά του θηρίου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα μέχρι να φέρουμε την πτώση του καπιταλισμού και των βοηθών του.

Ζήτω η αναρχία! Θάνατο σ’ όλα τα κράτη!

Χαοτικοί της Νύχτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου