Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο


Σε συλλαλητήριο εναντίον του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  την Κυριακή στις 18:30 στο Σύνταγμα. Το μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστό από τις 16.30.


Το πολυνομοσχέδιο, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Κυριακή με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της «με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε «άμεση αντίδραση σ’ αυτήν την πολιτική που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος». Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη 1η  Μάη και ώρα 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως το πολυνομοσχέδιο «κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

«Ταυτόχρονα, η προωθούμενη ρύθμιση με την οποία καταργούνται δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν συμβασιούχους είναι τουλάχιστον προκλητική και εμφανώς αντισυνταγματική», σημειώνει και προσθέτει:

«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την Κυβέρνηση να καταψηφίσουν την καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος και την ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων των δικαστηρίων καθώς και την πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφει τις κοινωνικές ομάδες την μία έναντι της άλλης με απολύσεις υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου