Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μανωλάδα: Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες


peripoliko_foto.jpgΕντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πριν λίγη ώρα οι τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν εναντίον 200 μεταναστών στην Νέα Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλεύμενα τους.
Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 39χρονο και έναν 27χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για  κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Σημειώνεται πως μετά τη σύλληψή του ο 54χρονος ιδικτήτης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας παραπονούμενος για προβλήματα υγείας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.
Στις έρευνες συμμετέχει πλέον και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να ερευνηθεί αν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις βίας σε βάρος μεταναστών.
Ένας εκ των επιστατών, ο 27χρονος, είχε προβεί και πριν περίπου έναν χρόνο σε παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, σέρνοντας με tο αυτοκίνητό του έναν Αιγύπτιο στο κεντρικό δρόμο της Νέας Μανωλάδας. Η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.
Υπενθυμίζεται πως χθες συνελήφθη ένας 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για κάποιες ώρες παρείχε κατάλυμα στους τρεις ειστάτες στην περιοχή Ρουπάκι Ηλείας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες είχε συλληφθεί με την ίδια κατηγορία άλλος ένας 38χρονος σε χωριό της Πηνείας.
Τέλος, 7από τους 28 μετανάστες που τραυματίστηκαν από τα πυρά των επιστατών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας.
http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου