Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Χρυσαυγίτικη επίθεση σε δημοσιογράφο στην Τρίπολη


Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν εικονολήπτης τοπικού μέσου δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μη φαίνονται πρόσωπα.


Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκο Γόντικα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό που έγγραφε: «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει».

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη Νικόλαος Σκαντζός με δηλώσεις τους ανέφερε ότι για δεύτερη φορά δίνουν αίμα και πρόθεσή τους είναι να δώσουν αίμα στο πλαίσιο της νομιμότητας για τον συνάνθρωπο, ενώ έκανε λόγο για πρόκληση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος του νοσοκομείου και η αιμοδοσία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σε δηλώσεις ανέφερε ότι - η παρουσία τους - ανάγκασε να δώσουν αίμα όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς να αναγράφεται τίποτα ιδιαίτερο στις φιάλες αίματος.

Ο Νίκος Γόντικας κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής χειροδίκησαν κι έσβησαν το βίντεο του εικονολήπτη, τονίζοντας «να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δοσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες.

Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου