Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Μουρούτης, η «Ομάδα Αλήθειας», ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πιτσιρίκος και τα ΜΜΕ


Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης «δίνει» στο διαδίκτυο την ταυτότητα του γνωστού μπλόγκερ και συνεργάτη του UNFOLLOW Πιτσιρίκου. Το έχει ξανακάνει. (Και η ταυτότητα έχει ξαναδημοσιευτεί στο παρελθόν.) Όταν όμως κάποιος τον ρώτησε πώς και είναι η ταυτότητα γνωστή, ο κ. Μουρούτης απάντησε: «Ο ίδιος [σ.σ.: ο Πιτσιρίκος] την δήλωσε κατά την είσοδό του στη Βουλή για να δει τον κ. Τσίπρα…»

Κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα - αρχικά για την ίδια τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας, μετά για τον τρόπο διαπίστωσής της. Στη συνέχεια, ο κ. Μουρούτης αποπειράθηκε να μαζέψει τα αμάζευτα, λέγοντας πως η ταυτότητα του μπλόγκερ είχε δημοσιευτεί και παλαιότερα. Πράγματι. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ίδιος προδόθηκε από την πρώτη του απάντηση πως η ταυτότητα είχε δηλωθεί στην ασφάλεια της Βουλής, όταν ο Πιτσιρίκος με δύο ακόμη συντάκτες του UNFOLLOW είχαν πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι έτσι ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις και οι αντανακοινώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ εύλογα ρώτησε στην ανακοίνωσή του πώς γίνεται να γνωρίζει ο κ. Μουρούτης την ταυτότητα των επισκεπτών του κ. Τσίπρα. Αντιπροσωπία του κόμματος έκανε μάλιστα διάβημα και στον Φρούραρχο της Βουλής. Πήρε την απάντηση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο βιβλίο εισόδου της Βουλής, παρά μόνον κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Τότε λοιπόν, αναρωτήθηκαν πάλι, πώς τα ξέρει ο κ. Μουρούτης; Ο κ. Μουρούτης με τη σειρά του ανταπάντησε πως δεν τα ήξερε - έστω κι αν μόνος του έσκαψε την τρύπα που τον κατάπιε. Και συνέχισε να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα «κρύβεται» πίσω από το UNFOLLOW, να συκοφαντεί το περιοδικό για το καυστικό του εξώφυλλο όπου κάνοντας φώτοσοπ στην εικόνα του Α. Σαμαρά σχολιάζαμε την ανεπίτρεπτη πρακτική βασανιστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., και να επιπλήττει τον κ. Τσίπρα που... τόλμησε να δει τον Πιτσιρίκο. Κι όλο αυτό το κάπως ευτράπελο σκηνικό άρχισαν τα ΜΜΕ να το αναπαράγουν. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αυτά που λέμε «σοβαρά». Το είδαμε στο Βήμα, μπορεί να είναι πλέον και αλλού.

Όμως, καλοί μας συνάδελφοι στα κυρίαρχα ΜΜΕ, κανένας σας δεν αναρωτιέται: τι τον έπιασε τώρα τον κ. Μουρούτη να τα βάζει με έναν μπλόγκερ, έστω και πολύ δημοφιλή, για ένα tweet που, λέει, του φάνηκε κακό; Εντάξει, το μαύρο χιούμορ δεν είναι για όλους αλλά εδώ μιλάμε για τον εκπρόσωπο Τύπου του Πρωθυπουργού. Ο οποίος στοχοποιεί έναν μπλόγκερ για ένα tweet κι έχει περάσει τη μισή χθεσινή μέρα κι όλη τη σημερινή να ασχολείται με αυτό για να φτάσει παρεμπιπτόντως στο UNFOLLOW…

Κι εσείς, αγαπητοί συνάδελφοι, αναπαράγετε τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντανακοινώσεις του κ. Μουρούτη δίχως ούτε στιγμή να ρωτήσετε: γιατί;

Διότι, συνάδελφοι, στο UNFOLLOW 16, που κυκλοφορεί, δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για το χαλκείο που έστησε ο κ. Μουρούτης στη Νέα Δημοκρατία, την αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Αλήθειας». Και βρήκαμε πως ο πρωθυπουργός όχι μόνο γνωρίζει αλλά εγκρίνει τις τακτικές των ανθρώπων αυτών, ανάμεσα στους οποίους προεκλογικά συγκαταλεγόταν κι ένας που τώρα έχει διοριστεί Διοικητής της ΕΥΠ. Ένα ρεπορτάζ για το οποίο δεν έχει πει κουβέντα ούτε ο κ. Μουρούτης ούτε κανένας. Καμία διάψευση. Το μόνο που συνέβη ήταν να κατέβει στα μουλωχτά η ιστοσελίδα της «Ομάδας Αλήθειας» από το διαδίκτυο για λίγες μέρες, ώσπου να της αλλάξουν server και να την πάρουν από αυτόν της Νέας Δημοκρατίας.

Μπράβο σας λοιπόν που καταπιαστήκατε με τη νέα εκστρατεία του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού εναντίον του μαύρου χιούμορ και της ψευδώνυμης διαδικτυακής σάτιρας, καθώς και με την ανησυχία -το μόνο εύλογο πράγμα εδώ γύρω- της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το πρωθυπουργικό χαλκείο παρακολουθεί τους επισκέπτες της. Αλλά μη νομίζετε ότι θεωρεί κανένας πως σπάσατε το νόμο της σιωπής που τόσο απαρέγκλιτα τηρείτε.

Αν τον είχατε σπάσει, θα αναζητούσατε την αιτία. Θα ψάχνατε μόνοι σας την «Ομάδα Αλήθειας». Και δεν θα σας αρκούσε να αναπαράγετε απλώς άλλη μια διαμάχη. Αλλά τότε θα κάνατε δημοσιογραφία κι όχι εξυπηρέτηση πελατών. Διαφορετικές δουλειές, πράγματι.



UNFOLLOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου