Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Στην σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά "Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο. Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο". Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησηςαλλά ανήκει στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.

Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούν "για τις απαράδεκτες αλλαγές που απαιτήθηκαν από τους δανειστές".

Τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΥΟ).

Τέλος, οι ΠΝΟ δεν θα απεργήσει, ωστόσο όσοι ναυτικοί δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, γνωστοποίησαν ότι θα συμμετάσχουν μεμονωμένα στις κινητοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου