Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Απεργία των εργαζομένων στην ASPROFOS ενάντια στις απολύσεις

Με απεργία απάντησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ASPROFOS, μελετητικής εταιρείας, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΠΕ, αντιδρώντας στις 6 απολύσεις που έκανε η εργοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για εργαζόμενους με «μπλοκάκι», με την αιτιολογία της μείωσης προσωπικού. Η εργοδοσία έχει κάνει σαφές ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και με άλλες απολύσεις εργαζομένων με «μπλοκάκι», ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσει - είτε με απολύσεις είτε με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» - και στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Στην εταιρεία δουλεύουν περίπου 240 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 60 είναι με «μπλοκάκι». Σύμφωνα με όσα έχουν πει στελέχη της εταιρείας στο μεγαλύτερο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Διυλιστήρια) οι απολύσεις αναμένεται να επεκταθούν και στις άλλες εταιρείες του ομίλου (συνολικά περίπου 4.000 εργαζόμενοι).

Η αντίδραση των εργαζομένων της ASPROFOS ήταν άμεση. Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε μαζική Γενική Συνέλευση, όπου και αποφασίστηκε απεργία για χτες Δευτέρα, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα με την 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Για την Τετάρτη έχει προκηρυχθεί απεργία από την Ομοσπονδία Πετρελαιοειδών για τον όμιλο των ΕΛΠΕ.

http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου