Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δοσίλογοι

Καταδότης“ Οι επίγονοι των συνεργατών των Γερμανών βαφτίζουν σήμερα «εμφυλιοπολεμική» κάθε αναφορά στην Εθνική Αντίσταση. Λογικό είναι αφού οι ιδεολογικοί ή οι φυσικοί τους πρόγονοι βρίσκονταν στο πλευρό του κατακτητή, εκείνοι σήμερα να βγάζουν φλύκταινες ακούγοντας οτιδήποτε θυμίζει την Εθνική Αντίσταση. ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη Τετάρτη

Η ακροδεξιά δράκα που με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά κυβερνά την Ελλάδα, «ξεσηκώθηκε» κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για το λαοκτόνο πολυνομοσχέδιο, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα είπε ότι «δεν πρέπει να θαφτούν τα εγκλήματα αυτής της κυβέρνησης, όπως έγινε με τα εγκλήματα των δοσίλογων της Κατοχής» και όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χρησιμοποίησε τη φράση που συνήθιζε να λέει στους συντρόφους του ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης: «ραντεβού στα γουναράδικα».

Είναι φυσιολογικό, εκείνοι που ξεπουλάνε την πατρίδα και εξοντώνουν τον ελληνικό λαό να παθαίνουν αλλεργία σε ότι θυμίζει την Εθνική Αντίσταση. Πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για τους επιγόνους των δοσίλογων της Κατοχής και των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Γερμανών που αντί να τιμωρηθούν για τα εγκλήματά τους κάθισαν, στη δεκαετία του 1950, στα βουλευτικά έδρανα και μετά τον εμφύλιο πόλεμο κυριάρχησαν στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Στα πρότυπα των πολιτικών και ιδεολογικών της προγόνων, η Δεξιά του Σαμαρά, μια Δεξιά των τζακιών και της ολιγαρχίας, μια Δεξιά ξενόδουλη, αφού έχει ανακαλύψει εν έτει 2013 «κομμουνιστικό κίνδυνο», καλλιεργεί το χαφιεδισμό, επιβάλλει καταστολή που μπορεί να συγκριθεί με την δραστηριότητα στρατού κατοχής και ενεργοποιεί τις μονταζιέρες ώστε να παραποιεί την αλήθεια.

Aυτή η Δεξιά κάθε τρεις και λίγο πετά λάσπη στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μετατρέψει τη χώρα σε «Αλβανία του Χότζα» ή σε Βόρειο Κορέα. Η ξενόδουλη Δεξιά του Σαμαρά, πιστή στις παραδόσεις της δοσιλογικής Δεξιάς προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού εμφυλίου, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να συσκοτίσει τον προδοτικό της ρόλο και να ορίσει κατά το δοκούν τον πατριωτισμό. Η Δεξιά του Σαμαρά ενώ ξεπουλά την πατρίδα διεκδικεί τον πατριωτισμό εξ αντανακλάσεως, έναν δήθεν πατριωτισμό, χωρίς περιεχόμενο. Όπως ακριβώς μετά την Κατοχή, όταν οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες ενσωματώθηκαν στον «αγώνα» της άρχουσας τάξης και των Άγγλων (και έπειτα των Αμερικάνων) ενάντια στους κομμουνιστές, για να μην δικαστούν, για να μην καταδικαστούν, για να μην υποστούν τις συνέπειες οι ίδιοι, αλλά και για να επιβληθεί η μοναρχία και να κυριαρχήσει η ξένη και ντόπια ολιγαρχία, για να στεριώσει στον τόπο μας η αντίδραση.

Εκείνοι, οι οποίοι τα είχαν κάνει πλακάκια με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, για να διασωθούν και να κρύψουν τα εγκλήματά τους, βαφτίστηκαν «εθνικόφρονες» και έκαναν χρήση της δήθεν «εθνικοφροσύνης τους» για να εξαπολύσουν, στα χρόνια της «Λευκής Τρομοκρατίας», πογκρόμ εναντίον των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των ΕΛΑΣιτών, των ΕΑΜιτών και των ΕΠΟΝιτών. Αφού αφοπλίστηκε ο ΕΛΑΣ, εξοπλίστηκαν από την άρχουσα τάξη και από τους Άγγλους και κυνήγησαν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κατά τον εμφύλιο και μετά τον εμφύλιο, οι συμμορίες της Δεξιάς συνέχισαν την δραστηριότητά τους, αναγνωρισμένες στη συνέχεια από το μετεμφυλιακό κράτος και καθοδηγούμενες όποτε χρειάστηκε από τα σκοτεινότερα κέντρα και παράκεντρα του ξενικού παράγοντα.

Οι δοσίλογοι, οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι χαφιέδες, οι μαυραγορίτες, οι γερμανοτσολιάδες δεν λογοδότησαν ποτέ για τα εγκλήματά τους, δεν δικάστηκαν και δεν καταδικάστηκαν. Αντίθετα ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό και αργότερα το ξενόδουλο αμερικανοκίνητο προδοτικό χουντικό σκυλολόι τους αναγνώρισε και ως «αντιστασιακούς».

Σήμερα οι επίγονοι της δοσιλογικής Δεξιάς παραποιούν συστηματικά την ιστορική αλήθεια και επιχειρούν ξανά να σβήσουν την ιστορική μνήμη. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Άρη Βελουχιώτη όχι ως τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, αλλά ως "εχθρό της Ελλάδας". Δεν δίστασαν να βάλουν πωλητήριο ούτε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προφανώς διότι και αυτό τους θύμιζε την Εθνική Αντίσταση. Δεν διστάζουν κάθε φορά, αυτοί οι οποίοι πλέον δεν έχουν καμία λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση, να παραποιούν δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπραξαν πρόσφατα θέτοντας σε λειτουργία τη μονταζιέρα με αφορμή τις δηλώσεις του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, κατηγορώντας τον ούτε λίγο, ούτε πολύ ως υποστηρικτή ή "υποκινητή" (αφού μονταρίστηκαν τα όσα είχε πει) της βομβιστικής ενέργειας στο The Mall, "δείχνοντάς" τον τελικά ως θιασώτη της ένοπλης πάλης.

Οι επίγονοι των συνεργατών των Γερμανών βαφτίζουν σήμερα «εμφυλιοπολεμική» κάθε αναφορά στην Εθνική Αντίσταση. Λογικό είναι αφού οι ιδεολογικοί ή οι φυσικοί τους πρόγονοι βρίσκονταν στο πλευρό του κατακτητή, εκείνοι σήμερα να βγάζουν φλύκταινες ακούγοντας οτιδήποτε θυμίζει την Εθνική Αντίσταση. Διότι και αυτοί σήμερα στο πλευρό του κατακτητή βρίσκονται.

Επίσης είναι λογικό, οι επίγονοι των συνεργατών των ναζί και των μετέπειτα τσιρακιών των Άγγλων και των Αμερικάνων να νιώθουν τρόμο στο άκουσμα του ονόματος του μεγαλύτερου αγωνιστή που έβγαλε στην σύγχρονη ιστορία του αυτός το τόπος και ο οποίος μόνο με τους αγωνιστές του 1821 μπορεί να συγκριθεί, του Άρη Βελουχιώτη, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ που πολέμησε τον κατακτητή.

Η δοσιλογική Δεξιά επίσης είναι και αγράμματη, αμόρφωτη και αστοιχείωτη, αν δεν είναι επιτήδεια (μπορεί να είναι και τα δύο). Αγνοεί ή θέλει να αγνοεί ότι το «ραντεβού στα γουναράδικα», δεν αφορά στο ξετομάριασμα των εκφραστών και εκπροσώπων της, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ αποχαιρετούσε τους συντρόφους του: «αν μας τσακώσουν αδέλφια το χάσαμε το τομάρι μας, ραντεβού στα γουναράδικα!», όπως όταν, σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο, έβγαιναν οι αλεπούδες να κυνηγήσουν γνωρίζοντας κι εκείνες ότι μπορεί να καταλήξουν οι ίδιες θύματα από τους κυνηγούς και στο τέλος το δέρμα τους να βρεθεί σε κάποιο γουναράδικο.

Οι σημερινοί εκπρόσωποι της δοσιλογικής Δεξιάς ξεχνούν επίσης ότι ο πρόεδρος τους, ο πρωθυπουργός τους, ο Αντώνης Σαμαράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 συμμετείχε στις «γιορτές μίσους» του Μελιγαλά. Σήμερα ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, προσκυνά την Άνγκελα Μέρκελ και εφαρμόζει κατόπιν σαφών εντολών από το Βερολίνο την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, συνεχίζοντας την παράδοσή της παράταξής του και του ιδεολογικού χώρου που κινείται.

Στη δοσιλογική Δεξιά, η οποία δεν πρέπει πάλι να μείνει ατιμώρητη για τα εγκλήματά της σε βάρος του λαού και της πατρίδας, πρέπει να απαντήσει κανείς όπως ο Μάνος Κατράκης στην ταινία «Τα χρόνια της θύελλας»: «Τσιράκια των Άγγλων και των Αμερικάνων είστε μωρέ, ρουφιάνοι των Γερμανών και οι παππούδες σας λακέδες των Τούρκων ήταν». Και σήμερα τσιράκια και εντολοδόχοι της τρόικας και ξανά των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου