Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή στο Αγρίνιο

Η σημερινή κατάσταση:
Κράτος κεφάλαιο τρόικα επενδύοντας στην τρομοκρατία και το φόβο της κοινωνίας στήνουν (και) στην Ελλάδα ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου κυριαρχεί το τσαλαπάτημα ακόμα και των ίδιων των αστικών νόμων και του συντάγματος. Κάπως έτσι οι απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές ενώ χτυπιούνται από τα ματ, κάθε κοινωνικό κομμάτι που αγωνίζεται ή διεκδικεί αντιμετωπίζεται με χημικό πόλεμο, ξυλοδαρμούς και διώξεις. Η φωνή της κοινωνίας πνίγεται από την προπαγάνδα και την προβοκάτσια των ΜΜΕ των μεγάλων εφοπλιστικών ομίλων, ενώ οι παρακολουθήσεις, το φακέλωμα, τα βασανιστήρια από την αστυνομία και τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος αγωνιστών συμπληρώνουν το πάζλ του σύγχρονου φασισμού. 
 
Έρχονται να προστεθούν στα πογκρόμ των δυνάμεων ασφαλείας σε μετανάστες ή σε χώρους αγώνα που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια, στην εξοντωτική και εκδικητική μεταχείριση των φυλακισμένων αγωνιστών, στην ουσιαστική κατάργηση των πολιτικών ελευθεριών, επαναφέροντας το αστυνομικό κράτος και το ναζιστικής εμπνεύσεως δόγμα της μηδενικής ανοχής-έκτακτης ανάγκης στο λεξιλόγιο και τις ζωές των ανθρώπων.
 
Όλα αυτά τη στιγμή που επιβάλλονται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και επίσης χιλιάδες αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους, η απαξίωση και ουσιαστική καταστροφή των τομέων της υγείας, της πρόνοιας, των ασφαλίσεων και της παιδείας, φοροεισπρακτικά μέτρα αφαίμαξης των νοικοκυριών και των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, η διάλυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής (εργάτες, αγροτοκτηνοτροφικός τομέας), παράλληλα με το πλιάτσικο και τις νέες περιφράξεις (ιδιωτικοποιήσεις) που επιχειρούν οι κεφαλαιοκράτες στο φυσικό περιβάλλον, το νερό και την ενέργεια. Το καθεστώς του μνημονίου αφού οδήγησε την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον κανιβαλισμό , αφού την κατέστρεψε κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, πολιτικά, επιχειρεί να επιβάλει ένα νέο άκρως φασιστικό κοινωνικό μοντέλο που εντονότερα θυμίζει το σύστημα της αποικιοκρατίας το οποίο και θα ανακατευτεί με ολίγη αστική δημοκρατία για να ελέγχει καθολικά τη δημόσια σφαίρα καθιστώντας τους ανθρώπους άμεσα εξαρτώμενους από αυτό ακόμη και για τη διατροφή τους. Οι πολίτες σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων καθολικά χωρίς δικαιώματα, χωρίς φωνή, χωρίς τα βασικά για να επιβιώσουν θα πρέπει να συμβιβαστούν με τις νέες αλυσίδες ή να εξεγερθούν για το δίκιο και την αξιοπρέπεια όλων. 
 
Η τρομοκρατία του νόμου και της τάξης, η βαρβαρότητα των παρακρατικών φασιστικών μηχανισμών ή θα επιβληθεί πάνω στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων ή θα ανατραπεί από αυτά. Όλα συνεχίζονται…   
 
ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ
Το καλοκαίρι του 2013 στο Αγρίνιο, σε μια νέα επιχείρηση ¨Αρετή¨, οι δεκάδες δικογραφίες που έχουν αποσταλεί σε δεκάδες άτομα (κυρίως νεαρής ηλικίας τη στιγμή που η ανεργία στους νέους του νομού υπερβαίνει το 60%), η προσπάθεια ένταξης μικροπαραβατικών συμπεριφορών και ατόμων σε κατά βάση πολιτικά κατηγορητήρια και διώξεις και η κατασκευή ανύπαρκτων οργανώσεων προκειμένου να υπάρξει συμψηφισμός, τσουβάλιασμα και η απαραίτητη συσκότιση των πραγματικών αιτιών βίαιων περιστατικών, οι βαριές κατηγορίες τόσο εναντίων αγωνιστών όσο και ατόμων από το κοινωνικό περιβάλλον τους, η όξυνση της καταστολής στο δρόμο, η λασπολογία και προβοκάτσια διάφορων δημοσιοκάφρων και τοπικών ΜΜΕ που αναπαράγουν τα δελτία τύπου της αστυνομίας προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν και να υπονομεύσουν την υπόσταση και τη δράση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου στο Αγρίνιο, ο λόγος που γίνεται θεσμικά για την κατασκευή φυλακών στο κεφαλόβρυσο καταδεικνύουν πως ένα φασιστικό καθεστώς σε πανικό προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προβαίνοντας σε μια γενοκτονία του πλεονάζοντος κοινωνικού δυναμικού μέσα από την απομόνωση – περιθωριοποίηση και εγκληματοποίηση του και σε ένα ξεκαθάρισμα των λογαριασμών του με αυτούς που αποτελούν δηλωμένους εχθρούς του. Όλοι αυτοί που είναι η μαφία στην Ελλάδα διώκουν και φυλακίζουν αγωνιστές ως τρομοκράτες και νεολαίους 20 χρονών ως μαφιόζους. Ας αναφερθούμε σε ορισμένα γεγονότα.    
 
Αρχές Ιουλίου ανοίγει η δικογραφία που αφορά μία συμπλοκή αγνώστων με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Οι μπάτσοι έχοντας στη φαρέτρα τους όλα τα σύγχρονα κατασταλτικά νομοθετήματα κατηγορούν έξι άτομα γνωστά για την αντιφασιστική τους δράση με διάφορα κατηγορίες. Με αφορμή αυτή την υπόθεση στοχοποιούνται επίσης, άτομα από το κοινωνικό περιβάλλον των ανθρώπων αυτών.
 
Λίγες μέρες αργότερα στις 6 Ιούλη, προσάγεται στην ΑΔ. Ακαρνανίας σύντροφος μετανάστης από την Αλβανία την ώρα που κατευθυνόταν σε αγώνα ποδοσφαίρου που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Αγρίνιο η Αυτόνομη Ζώνη. Ο σύντροφος που είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο το Μάη του 2010 , τελικά θα απελαθεί ύστερα από δυο απορριπτικές αποφάσεις του εισαγγελέα στις αντιρρήσεις που υπέβαλε ως προς την απέλαση του ενώ θα κρατηθεί για αρκετές μέρες και θα ενταχθεί στη συνθήκη σέγκεν περί ανεπιθύμητων μεταναστών. Όλο αυτό, δηλαδή ουσιαστικά η μόνιμη απέλαση του (συνθήκη σέγκεν) γίνεται ενώ η οικογένεια του διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και ο ίδιος παρόλο που δεν έχει χαρτιά λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών κολλημάτων έχει σταθερή εργασία και μόνιμη κατοικία , όπως επίσης και ένα μεγάλο κομμάτι της Αγρινιώτικης κοινωνίας με το μέρος του. ( το 2010 όταν είχε συλληφθεί ξανά , πάνω από 700 Αγρινιώτες υπέγραψαν υπέρ της άρσης κάθε δίωξης στο άτομο του και ενάντια στην απέλασή του σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και πορεία αλληλεγγύης στις 8 Μάη 2010.)
 
Σε όλα αυτά να προστεθεί και η δικογραφία για την επίθεση στα πολιτικά γραφεία του τότε υφυπουργού του Πασόκ  Θ. Μωραίτη στις 12 Φλεβάρη του 2012, την ώρα που ψηφίζονταν το μεσοπρόθεσμο. Στην εν λόγω δικογραφία μπάτσοι αναγνωρίζουν ως δράστες άτομα τα οποία εκείνη τη μέρα απουσίαζαν από το Αγρίνιο , αναμφισβήτητα.
 
Στις 13 Φλεβάρη 2012 μία μέρα μετά τη λυσσαλέα καταστολή που δέχονται οι διαδηλωτές στην πλατεία συντάγματος με χημικό πόλεμο, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις ακολουθούν ταραχές σε όλο το κέντρο του Αγρινίου και συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας. Από τις 100άδες των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κέντρο του Αγρινίου εκείνο το βράδυ <<αναγνωρίζεται>> από αξιωματικό της αστυνομίας ένας σύντροφος και κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια.
 
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στοχοποιούνται από την αστυνομία άνθρωποι γνωστοί στους μηχανισμούς, αλλά και στην κοινωνία του Αγρινίου από την μακροχρόνια πολιτική-κοινωνική τους δράση. Στοχοποιούνται επίσης και εκβιάζονται άτομα από το κοινωνικό τους περιβάλλον σε μία προσπάθεια απομόνωσης των αγωνιστών και τρομοκράτησης τόσο των ίδιων, όσο και των οικείων τους, αλλά και συνολικά της κοινωνίας.
 
Εμείς σε αυτήν την συνθήκη ούτε πρόκειται να υποχωρήσουμε, ούτε να φοβηθούμε, αλλά για μια ακόμα φορά θα σταθούμε στο πλάι των συντρόφων μας και των άλλων διωκόμενων, αλλά και απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του σύγχρονου ολοκληρωτικού καθεστώτος, το οποίο μέσα στον πανικό του επιτίθεται στον κόσμο του αγώνα και την κοινωνία με σκοπό να σπείρει την τρομοκρατία και το φόβο , απαραίτητα συστατικά του κάθε φασισμού. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία κάνει τη βρώμικη δουλειά προς όφελος των φασιστών της χρυσής αυγής και σε αγαστή συνεργασία μαζί τους, όπως στις 30 Μάη 2013 όταν χρυσαυγίτες συνοδεία ασφαλιτών και ΔΙ.ΑΣ επιτέθηκαν σε ροκ καφέ την ώρα που λειτουργούσε και έσπασαν τα τζάμια ενώ έριξαν και κροτίδες στο εσωτερικό. Να ξέρουν όμως ότι όσους αγωνιστές κι αν διώξουν ή φυλακίσουν οι δρόμοι του Αγρινίου θα παραμείνουν αφιλόξενοι για ένστολους και μη χρυσαυγίτες.
 
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Αναρχικό Κώστα Σακκά , ο οποίος αποφυλακίστηκε στις 12-7 ύστερα από απεργία πείνας από τις 4-6-2013 με σκοπό την άρση της εκδικητικής και εξοντωτικής-παράνομης προφυλάκισης των 30 μηνών που άτυπα του έχει επιβληθεί.
 
Το εκδικητικό μένος κράτους-αφεντικών και των λακέδων τους δε σταματά ως την οριστική εξόντωση των αντιπάλων τους και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά οι αγωνιστές , σε αντίθεση με τα καθάρματα της εξουσίας που δεν μπορούν να αντιληφθούν την εξεγερτική δυναμική της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.
 
Οι ιδέες μας δεν φυλακίζονται - Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ή ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
 
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΗ 2013
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΡΑ 7:30μμ
 
ΥΓ. Την ώρα που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο πληροφορούμαστε τις κλητεύσεις και άλλων ατόμων ύστερα από μηνύσεις φασιστών καθώς και για δικογραφία σχετικά με τη συμπλοκή στην ταβέρνα ¨πλάτανος¨. 
 
Αγρίνιο, Ιούλης 2013
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου / Α.Σ.Ε. Γκιλοτίνα / Σύντροφοι-σες
http://leguilotine.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου