Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Καταλήψεις σε γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με το σύνθημα για την ανάγκη ύπαρξης κοινού ταξικού αγώνα ώστε να εμποδιστούν οι απολύσεις και τα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν τρόικα, κυβέρνηση, καπιταλιστές για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πραγματοποιούνται καταλήψεις σε γραφεία Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Στη Λάρισα

Σε κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας, με στόχο να μη φύγουν για την Αθήνα οι καταστάσεις με τα ονόματα αυτών που βρίσκονται υπό απόλυση.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη δυνάμεις του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στην κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποφάσισε η τοπική ΕΛΜΕ.

Μαζική ήταν η συμμετοχή από τους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, όπως και η συμμετοχή από συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους, από εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έρχονται να συμπαρασταθούν και από κοινού να αγωνιστούν, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να τονίζουν «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Στη Βέροια

Σε κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια προχώρησαν οι καθηγητές των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ του Νομού Ημαθίας διαμαρτυρόμενοι κατά του πολυνομοσχεδίου και των μέτρων - καρμανιόλα που προβλέπει και για το χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν: «Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τις λίστες της ντροπής! Πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε όχι μόνο τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που θέλει να καταργήσει, αλλά και τα ονόματα των προς απόλυση καθηγητών. Μας προέγραψαν, για να μας απολύσουν. Μαζί με τους καθηγητές πετούν έξω από τα δημόσια σχολεία και 20.000 μαθητές και έπεται συνέχεια με την κατάργηση ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, γιατί δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους κλάδους που καταργούν... Συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχουν! Υπεύθυνοι για την πολιτική της "υπεραριθμίας" του λεγόμενου "πλεονάζοντος δυναμικού", δηλαδή του προς απόλυση εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ και όχι οι εργαζόμενοι.

Η πολιτική δεν χωράει"εξαιρέσεις", παρά μόνο ανατροπή! Κανένα δεν θ' αφήσουμε ν' απολυθεί! Κανένα σχολείο να μην ανοίξει αν λείψει και ένας από εμάς. Επειδή κανείς δεν εξαιρείται από τις προγραφές και κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στους μακελάρηδες, κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ».
http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου