Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Καλιφόρνια: Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο που έφερε ψεύτικο όπλο

Νεκρό από τα πυρά αστυνομικών έπεσε ένα 13χρονο αγόρι που έφερε αντίγραφο πυροβόλου όπλου, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Οι αξιωματικοί στην πόλη της Σάντα Ρόζα υποστηρίζουν ότι άνοιξαν πυρ όταν το αγόρι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να ρίξει το όπλο κάτω, το οποίο πίστευαν ότι είναι πραγματικό. Για το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε την Τρίτη διεξάγεται έρευνα.

Δυο βοηθοί του σερίφη είδαν τον έφηβο «με αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου» αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σόνομα. Οι βοηθοί «ζήτησαν ενισχύσεις και επανειλημμένα διέταξαν το αγόρι να ρίξει κάτω το όπλο πριν ανοίξουν πυρ με τα περίστροφά τους. Το αγόρι έπεσε νεκρό στο σημείο αυτό» ανακοίνωσε η αστυνομία. Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε επιπλέον ότι ένα πλαστικό όπλο βρέθηκε επίσης στη ζώνη του αγοριού.

Ο μικρός ονομάζεται Αντι Λόπεζ. Ο πατέρας του Ροντρίγκο Λόπεζ είπε ότι το αντίγραφο του όπλου ανήκε σε έναν φίλο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς. «Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς».

Οι δυο βοηθοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια για όσο χρόνο διεξάγεται η έρευνα.

Ο σερίφης Στιβ Φρέιτας χαρακτήρισε «τραγωδία» το συμβάν και δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας. «Ως πατέρας δύο αγοριών περίπου της ίδιας ηλικίας, δεν μπορώ καν να σκεφτώ το πένθος που περνά αυτή η οικογένεια».

Η εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος, περιέγραψε τον Αντι «έναν πολύ αγαπητό μαθητή, δημοφιλή, πολύ όμορφο αγόρι, ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό».

tvxs.gr/node/141965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου