Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συλλήψεις 20 μαθητών στη Λαμία για κατάληψη Λυκείου- Καταδικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες

Aνακάλυψε το άλλο άκρο η κυβέρνηση στο πρόσωπο 20 μαθητών λυκείου της Λαμίας που τελούσε υπό κατάληψη. Εντυπωση προκαλεί ότι ενώ πρόκειται για σοβαρό περιστατικό, δίχως προηγούμενο, δεν αναφέρεται ούτε σε μονόστηλο εφημερίδων. Οι μαθητές αφού πέρασαν όλο το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα, καταδικάστηκαν σήμερα στα δικαστήρια Λαμίας.

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας τιμωρήθηκαν από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας τρεις ενήλικες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, ενώ με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί που βρέθηκαν στο σχολείο κατά τη χθεσινοβραδινή έφοδο της αστυνομίας. Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής. Παράλληλα αθώοι κρίθηκαν δύο μαθητές.  Σημειώνεται πως οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου το σχολείου τους εδώ και 2 εβδομάδες και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης ότι δεν είχαν αναφερθεί φθορές στο σχολείο, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που οι αστυνομικές αρχές παρεμβαίνουν με τέτοιο τρόπο.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η καταδικαστική απόφαση προκάλεσε την εντονη αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο των Δικαστηρίων και έκαναν λόγο για ποινικοποίηση των αγώνων και προσπάθεια τρομοκράτησης  των μαθητών.

Ερωτήματα ωστόσο εγείρονται με την "συνοπτική" διαδικασία που ακολουθήθηκε καθώς επίσης και από τον μη εφέσιμο χαρακτήρα της ποινής των 20 ημερών στους 3 μαθητές.

Ιδού πως λύνει η κυβέρνηση τα προβλήματα που ταλανίζουν την παιδεία αλλά και πως αντιμετωπίζει τον αγώνα των μαθητών ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και το νέο Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου