Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέα Σμύρνη: παρέμβαση των κινηματικών δυνάμεων στη χθεσινή παρέλαση

Πάρης Μακρίδης (Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή)



Η «παράδοση» που θέλει τις παρελάσεις να μετατρέπονται σε ακόμα μία παρέμβαση του κινήματος, συνεχίστηκε και χθες στη Νέα Σμύρνη. Πολλές συλλογικότητες της περιοχής (Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή, Λαϊκή Συνέλευση, Εργατική Λέσχη, οι δημοτικές παρατάξεις «Πόλη Ανάποδα» και «Στροφή») συγκεντρωθήκαμε κάτω από ένα κοινό πανό με σύνθημα «Και τώρα και πάντα και όπως το ’40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα». Τα συνθήματά μας δεν ήταν μόνο αντιφασιστικά αλλά και ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και Τρόικας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε πως οι μνημονιακές πολιτικές και οι δράσεις των νεοναζιστών συνδέονται, καθώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Στη συνέχεια κάναμε μια μικρή πορεία γύρω από την πλατεία.


Το κείμενο που μοιράστηκε από την «Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή»:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ’40
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε ποιο κόμμα :
-       μιλάει για καθαρά χέρια ενώ τα βάφει καθημερινά με αίμα.
-       θέλει να διώξει τους μετανάστες ενώ κάνει και δουλειές μαζί τους για να τα κονομάει.
-       καταδικάζει τη διαφθορά ενώ τα στελέχη του είναι νταβατζήδες και μπράβοι της νύχτας.
-       δημαγωγεί ενάντια στο κεφάλαιο ενώ χρηματοδοτείται από εφοπλιστές.

Οι μάσκες έπεσαν…
Αυτή λοιπόν είναι η Χρυσή Αυγή, μια νεοναζιστική συμμορία που :
-       φύτρωσε πάνω στο εύφορο έδαφος της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού που καλλιέργησαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
-       ρίζωσε αξιοποιώντας τη στήριξη της Αστυνομίας, την ανοχή της Δικαιοσύνης και την προβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
-       μεγάλωσε εκμεταλλευόμενη το φόβο, τη σιωπή αλλά και την αδιαφορία αρκετών από εμάς.

Ένοχη είναι η κυβέρνηση, όχι μόνο η Χρυσή Αυγή
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έστρωσαν το δρόμο για την άνοδο των νεοναζί.  Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί που εδώ και καιρό καλλιέργησαν τον εκφασισμό της κοινωνίας και παρακολουθούσαν με προκλητική απάθεια τα εγκλήματα των νεοναζί ξαφνικά άλλαξαν ρότα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγξει τους φασίστες όχι όμως και να τους αφανίσει. Άλλωστε το κράτος και το κεφάλαιο χρειάζεται πάντα τέτοιους συμμάχους για κάθε λογής βρωμοδουλιές ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Μαθαίνουμε από την πραγματική ιστορία του τόπου μας
Κάθε κοινωνική κατάκτηση κερδήθηκε από αυτούς που ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές και όχι από τους δοσίλογους εθνικιστές που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συμμετείχαν σε ναζιστικές θηριωδίες. Από αυτούς που πάλεψαν μέσα από τις ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις  για να ενώσουν τους αδικημένους ενάντια στους ισχυρούς παλεύοντας για ψωμί και ελευθερία.

Τη λύση και σήμερα  θα δώσει ο αγωνιζόμενος λαός!
Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων και το τσάκισμα του φασισμού είναι αλληλένδετος. Μνημόνια και φασισμός σημαίνουν απαξίωση της ζωής μας. Μαζί με τον αγώνα  για να σώσουμε τα σχολειά, τα νοσοκομεία, τα κοινωνικά αγαθά χρειάζεται σε κάθε χώρο να υπερασπιστούμε δικαιώματα και ελευθερίες απέναντι στην κρατική καταστολή και τους φασίστες. Η κυβέρνηση μας αποκαλεί το «άλλο άκρο» ενώ γνωρίζει ότι είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα μέτωπο για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης που θρέφει και τους φασίστες. Ας μη χάνουμε άλλο χρόνο.


Απολογισμός της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας

Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη η Πρωτοβουλία διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Το λαϊκό κίνημα απέναντι στο φασισμό και την κρατική καταστολή» με ομιλητές το Γιάννη Ραχιώτη (δικηγόρος και μέλος της ΚΕΔΔΕ) και το Δήμο Έξαρχο (μέλος της Πρωτοβουλίας ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας). Η συζήτηση, από την οποία πέρασαν πάνω από 50 άτομα, ήταν πλούσια και κινήθηκε γύρω από πολλά ζητήματα: τη σχέση της Χρυσής Αυγής με το κράτος, το πώς συγκροτούνται οι νεοναζί στην κοινωνία, το ρόλο του αντιφασιστικού κινήματος στις πρόσφατες εξελίξεις με τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών καθώς και το πώς προχωράει το κίνημα από ‘δω και πέρα. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν σ. από τους Αντιφασίστες Οπαδούς του Πανιωνίου, την Εργατική Λέσχη, τις δημοτικές παρατάξεις «Πόλη Ανάποδα» και «Στροφή» και η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νέας Σμύρνης. Οι δράσεις της Πρωτοβουλίας συνεχίζονται με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή μας στην πορεία της 2ας Νοέμβρη (12.00 – σταθμός μετρό Ηλιούπολης) που διοργανώνεται από συλλογικότητες των νοτίων και θα κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου