Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ

Τα τελευταία λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας:
[...] άμεσα να γίνουν οι συνεννοήσεις, και να γίνει μία μεγαλειώδης διαδήλωση! Όχι μόνο για την Ερτ. Όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας μας. Αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία! Και την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα! Γι’ αυτήν την κατάφορη καταστολή! Γι’ αυτό το πισωγύρισμα δεκαετιών!
[...] Και να θυμάστε: Όταν αυτό το μικρόφωνο κλείσει, αυτό που θα ακούτε, δεν θα είναι η φωνή σας! Δεν θα είναι η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας! Δεν θα είναι η φωνή της Ερτ! Αυτοί που θα σας μιλούν... αυτοί που θα σας μιλούν... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ! [...]
Ο εκφωνητής, Νίκος Τσιμπίδας, όταν αναγκάστηκε να αφήσει το στούντιο κατόπιν αστυνομικής εντολής (οι αστυνομικοί ήταν εντός του στούντιο επίσης) είπε:
"Κάπου εδώ κλείνουμε αγαπητοί ακροατές… Η φωνή της ελληνικής Ραδιοφωνίας σιγεί! Καλή συνέχεια... θα τα πούμε... θα ξαναβρεθούμε… Τα μικρόφωνα αυτά κλείνουν. Ψυχή Βαθιά!".



"... Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις είναι στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ακούτε τους ασυρμάτους, φαντάζομαι περνάνε στον αέρα, η ώρα είναι 5:32.

Εδώ στο στούντιο της ελληνικής Ραδιοφωνίας, από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, απ’ όπου μας ακούτε σε όλη την Ελλάδα, υπό το βλέμμα των αστυνομικών συνεχίζεται αυτή η εκπομπή, αυτές τις τελευταίες ώρες [...]

(-Ναι δικά μου είναι τα πράγματα έξω, ο σάκκος και το σλιπινγκ μπανγκ… -Το μικρόφωνο ανοιχτό είναι παιδιά, όποιος θέλει μιλάει…)

Και αστυνομικός με πολιτικά να καταγράφει με κάμερα, καινούργια ήθη και έθιμα…

Έτσι λοιπόν πλέον […] αλλά και δύο διμοιρίες ματ, έξω από το στούντιο αυτό, περιμένοντας να μας προσαγάγουνε….

Ελλάδα 2013. 21ος αιώνας. Καλωσήρθες 1930! Καλωσήρθες Μεσαίωνα…

Ελπίζω κάποιος να τα καταγράφει όλα αυτά. Πραγματικά.

Ελπίζω κάποιος από εσάς, φίλοι, συνοδοιπόροι, σύντροφοι, να έχετε καταγράψει όλα αυτά, και κάποια στιγμή να μας τα στείλει να τα ακούμε:
Πώς οι μοτορόλες των αστυνομικών, οι οποίοι εισέβαλαν στο στούντιο της Ερτ, ακούστηκαν στον αέρα…

Δεν μπορείτε να τ’ ακούσετε, γιατί απ’ έξω έχει κλείσει η πόρτα, αλλά απ’ έξω παραμένουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Φαντάζομαι σε λιγάκι θα έρθει η ώρα μας…

Άλφα, Πι, κενό, το μήνυμά σας, και αποστολή στο… 160. Ευχαριστούμε τη Λέρο… τη Ζάκυνθο… Από τη Σαγιάδα… Ά,ρε… Την ξέρω τη Σαγιάδα, στα σύνορα με την Αλβανία. […]

Μας λένε να βάλουμε το «Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί». Δυστυχώς πλέον οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες…

Ευχαριστώ τον συνάδελφο […] από τη Μυτιλήνη.  Σας ευχαριστούμε όλους! Πιστέψε με είναι συγκλονιστικό να βρίσκεσαι στο μικρόφωνο, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να φυλάνε… μάλλον τι να φυλάνε… να έχουν περικυκλώσει το θάλαμο του ηχολήπτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στη θέση του… και το θάλαμο της ζωντανής μετάδοσης, εδώ, των εκπομπών… Αστυνομικοί με πολιτικά και με κάμερες μας καταγράφουν…

Κι αν αναρωτιέστε πώς […] όλα αυτά, μη ψάχνετε τη νομιμότητα. Ακόμα και οι λέξεις έχουνε χάσει το νόημά τους, και την έννοιά τους. Αχ...

Ευχαριστούμε την Αμαλιάδα, την Ιθάκη, την Ορεστιάδα, τον συνάδελφο από τα Μουσικά Σύνολα… (- Μουσικά Σύνολα, κάντε αύριο, μία συγκέντρωση μουσικής διαμαρτυρίας… )

Θα τολμήσω και θα πω, ότι πέραν του επιτακτικού, του να ‘ρθείτε όλοι εδώ, τώρα, στην Αγία Παρασκευή, αύριο, πρέπει να διοργανωθεί μία συγκέντρωση μεγάλη στο Κέντρο της Αθήνας. Πολύ μεγάλη! Είτε στην Αγία Παρασκευή, κατευθείαν. Ίσως να είναι καλύτερα εδώ στην Αγία Παρασκευή.

Δεν θέλω να αναλάβω αυτή την ώρα,  την ευθύνη και να καλέσω μία συγκέντρωση κάπου, τη στιγμή μάλιστα που δεν ξέρω που θα είμαστε, όσοι είμαστε εδώ μέσα… Αλλά είναι πολύ εύκολο να κανονιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

[…] Άμεσα να γίνουν οι συνεννοήσεις, και να γίνει μία μεγαλειώδης διαδήλωση! Όχι μόνο για την Ερτ. Όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας μας. Αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία! Και την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα! Γι’ αυτήν την κατάφορη καταστολή! Γι’ αυτό το πισωγύρισμα δεκαετιών! Για όλα αυτά που έπρεπε να υπερασπιστούμε και δεν μπορέσαμε! Και δεν είναι τώρα, ώρα, να δούμε γιατί δεν μπορέσαμε, αλλά τώρα είναι να αναλάβουμε και πάλι την υπεράσπιση! Για την αξιοπρέπεια και την τιμή μας! Για να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον! Για να πιάσουμε το χέρι του αγνώστου και να σταθούμε στο πλάι του! Γιατί βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο μαζί! Γιατί δώσαμε τον ίδιο αγώνα μαζί! Για όλους αυτούς του λόγους, θα πρέπει αύριο να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση! Αλλά σας ζητάμε και τώρα να προσέλθετε στην Αγία Παρασκευή, να προσέλθετε στο Ραδιομέγαρο!

Και να θυμάστε: Όταν αυτό το μικρόφωνο κλείσει, αυτό που θα ακούτε, δεν θα είναι η φωνή σας! Δεν θα είναι η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας! Δεν θα είναι η φωνή της Ερτ! Αυτοί που θα σας μιλούν... αυτοί που θα σας μιλούν... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ... δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ερτ!

(-Μάλιστα…). Μας εκκενώνουνε… Μόλις ακούω ότι μάλλον δόθηκε εντολή να σταματήσω να μιλάω...

(-Μάλιστα. Είναι εντολή σας; Είναι κατόπιν εντολής σας; Ναι, βεβαίως… Να πάρω τα πράγματά μου; Τα προσωπικά μου αντικείμενα;)

Κάπου εδώ κλείνουμε αγαπητοί ακροατές… Η φωνή της ελληνικής Ραδιοφωνίας σιγεί! Καλή συνέχεια... θα τα πούμε... θα ξαναβρεθούμε… Τα μικρόφωνα αυτά κλείνουν. Ψυχή Βαθιά!-"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου