Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

 Με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι του «ΝΙΚΑΣ» στις τρομοκρατικές απολύσεις

Σε τρεις τρομοκρατικές απολύσεις, μια μόλις μέρα μετά την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, προχώρησε η εργοδοσία της «ΝΙΚΑΣ». Συγκεκριμένα, σε τρία μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής ανακοινώθηκε η απόλυσή τους, μέσω δικαστικού επιμελητή, χωρίς καμία περαιτέρω διευκρίνιση.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πρόκειται για τρεις εργαζόμενους, μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της απεργίας.

Οι εργαζόμενοι, μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από το εργοστάσιο, αποφάσισαν απεργία μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις και αυτή την ώρα παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις σημερινές τρομοκρατικές απολύσεις σύσσωμης της εκλεγμένης σωματειακής επιτροπής, στην επιχείρηση "ΝΙΚΑΣ". Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργατών, στη συλλογική δράση. Η εργοδοσία ξεσαλωμένη από την πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιεί τα συνεχόμενα μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και στρέφεται ανοιχτά απέναντι σε εργάτες που μπαίνουν μπροστά διεκδικώντας αξιοπρεπή ζωή.

Όπλο των εργατών είναι η αλληλεγγύη.

Να δυναμώσει από κάθε εργοστάσιο του κλάδου και από κάθε κλάδο ξεχωριστά η αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας στην επιχείρηση "ΝΙΚΑΣ". Να παρθούν εδώ και τώρα πίσω οι απολύσεις».

Τις απολύσεις καταγγέλλουν και καταδικάζουν η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου και η Ομοσπονδια Εργαζομένων στο Φάρμακο και εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι συσπειρωμένοι γύρω από την επιτροπή και το Κλαδικό Σωματείο δίνουν τη μάχη να μην περάσουν οι απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου