Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνές κάλεσμα για αλληλεγγύη

Εμείς,οι αντιφασίστες από τη Στοκχόλμη, καλούμε το διεθνές αντιφασιστικό κίνημα να δείξει την αλληλεγγύη και τη στίριξή του σε έναν συλληφθέντα σύντροφο. Ο σύντροφος συνελήφθει επειδή υπερασπίστηκε μια τοπική αντιφασιστική διαδήλωση, στην περιοχή Kärrtorp της Στοκχόλμης, η οποία δέχθηκε βάναυση επίθεση από νεοναζί.

Ντόπιοι όλων των ειδών,συμπεριλαμβανομένων και γονέων με τα παιδία τους, ηλικιωμένοι και νέοι, συγκεντρώθηκαν στη γειτονιά τους για να δείξουν την αντίστασή τους  στη ναζιστική οργάνωση που επιτίθεται σε αντιφασίστες και κάνει ναζιστική προπαγάνδα στα σχολεία της περιοχής.Το πλήθος έκανε μια ειρηνική διαμαρτυρία,όταν ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από την πιο μαχητική ομάδα νεοναζί στη Σουηδία με μαχαίρια, ρόπαλα και μπουκάλια.Αντιφασίστες που βρίσκονταν στο σημείο προστάτεψαν τις οικογένειες από την επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι ίδιοι. Ένας από τους αντιφασίστες συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα από τους μπάτσους μολονότι δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου,η μεγαλύτερη διαδήλωση στη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας κατά του ρατσισμού και του ναζισμού έλαβε χώρα στην ίδια περιοχή.Περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν με ένα ξεκάθαρο μήνυμα:

ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!

Αν και οι αντιφασίστες της Στοκχόλμης, έδειξαν δύναμη, χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας, δράσεις αλληλεγγύης και επιστολές σας προς τον φυλακισμένο σύντροφο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου