Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Εκστρατεία...15.000 υπογραφές για τα 15.000 δελφίνια που σκοτώνονται κάθε χρόνο

Μήνυμα από την Zoe Massey, για την εκστρατεία...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, μέλη του κινήματος του Avaaz,

Κατοικώ στο Περού, και μόλις είδα ένα ρεπορτάζ στις ειδήσεις που έλεγε πώς κάθε χρόνο οι ψαράδες σφάζουν περίπου 15.000 δελφίνια και τα χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα για να πιάσουν σπάνια ήδη καρχαριών. Η όλη ιστορία με έκανε να νιώσω πραγματική αποστροφή. Γι’αυτό ξεκίνησα μια εκστρατεία για να σταματήσω αυτή την αποτρόπαια πρακτική. Θα με βοηθήσεις;

Η κυβέρνησή της χώρας μου έχει κάνει κάποια βήματα, αλλά όχι αρκετά. Το κυνήγι δελφινιών είναι όντως παράνομο και τιμωρείται με αρκετά χρόνια φυλάκισης. Παρόλα αυτά, οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στη σφαγή χιλιάδων δελφινιών και καρχαριών.

Η κυβέρνηση του Περού νοιάζεται υπερβολικά για τη διεθνή φήμη της χώρας και ιδιαίτερα όσον αφορά στον τουρισμό. Αν λοιπόν καταφέρουμε να τους κάνουμε να νιώσουν ντροπή μέσα από μία τεράστια, παγκόσμια εκστρατεία, είμαι σίγουρη πως θα αναγκαστούν να λάβουν άμεση δράση και να σταματήσουν το αιματοκύλισμα.

Όταν συγκεντρώσω 1 εκατ. υπογραφές από όλο τον κόσμο και τις παραδώσω στην κυβέρνηση του Περού, το
Avaaz θα δημοσιεύσει σοκαριστικές διαφημίσεις σε τουριστικά περιοδικά που κυκλοφορούν στις χώρες απ’όπου προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες του Περού. Θα είναι αδύνατόν για την κυβέρνηση να μας αγνοήσει! Βοήθησέ με να σταματήσουμε τη μακάβρια σφαγή των δελφινιών υπογράφοντας τώρα:

http://www.avaaz.org/en/dolphin_hunt_peru_to_nw_greek/?tNKOydb

Όταν είδα τι συμβαίνει στο φρικιαστικό αυτό κυνήγι, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να το σταματήσω, πριν τα δελφίνια και οι καρχαρίες εξαφανιστούν μια για πάντα. Έτσι αποφάσισα να δημοσιεύσω ένα ψήφισμα και να το στείλω στους φίλους μου. Μέσα σε 24 ώρες πάνω από 10.000 άνθρωποι το είχαν υπογράψει!

Οι ωκεανοί μας απειλούνται. Οι καρχαρίες και τα δελφίνια κινδυνεύουν απ’τη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και τη ραγδαία αύξηση των ρυθμών αλιείας. Αυτά τα υπέροχα ζώα παίζουν το ζωτικό ρόλο του θηρευτή στο οικοσύστημα των ωκεανών μας και οφείλουμε να τα προστατεύουμε, όχι να τα σκοτώνουμε. Πολλά θαλάσσια οικοσυστήματα είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης από την οποία ξέρουμε πως δεν θα ανακάμψουν ποτέ, και ούτε και θα περιμένουν τους πολιτικούς μας οι οποίοι δειλιάζουν να λάβουν δράση και αρκούνται σε άδειες δηλώσεις. Η κυβέρνηση της χώρας μου λέει πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα διερευνήσει τη σφαγή των δελφινιών. Αλλά χρειαζόμαστε άμεση δράση! Όχι του χρόνου.

Ο τουρισμός είναι η τρίτη, μεγαλύτερη βιομηχανία στο Περού και αναπτύσσεται με τους γρηγορότερους ρυθμούς από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Νότιας Αμερικής. Οι επισκέπτες έρχονται για να δουν την παρθένα, άγρια φύση μας και ο οικολογικός τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σοβαρή απειλή αν δημοσιεύσουμε σοκαριστικές διαφημίσεις σε χώρες κλειδιά, απ’όπου προέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες του Περού. Η κυβέρνησή θα συνειδητοποιήσει πως οι τουρίστες αγαπούν τη χώρα μας, όχι μόνο για το Μάτσου Πίτσου και την κουζίνα μας, αλλά και για τους ωκεανούς και την άγρια φύση της. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και διάδωσέ το στους πάντες:

http://www.avaaz.org/en/dolphin_hunt_peru_to_nw_greek/?tNKOydb

Ως μέλος του Avaaz, είμαι πραγματικά περήφανη για το ότι το κίνημά μας βοηθάει στην προστασία των ωκεανών μας. Αρχικά ήθελα να μαζέψω 15.000 υπογραφές που θα εκπροσωπούσαν τα 15.000 δελφίνια που σκοτώνονται κάθε χρόνο. Μαζί όμως μπορούμε να μιλήσουμε για λογαριασμό όλων των δελφινιών και των καρχαριών που κινδυνεύουν στα νερά του Περού!

Με ελπίδα και ενθουσιασμό,
Η Zoe μαζί με την ομάδα του Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών.

Αυτή η ψηφοφορία ξεκίνησε στη σελίδα του Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών. Είναι εύκολο και γρήγορο να ξεκινήσεις τη δική σου ψηφοφορία πάνω σ’ένα θέμα που σε απασχολεί: http://avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?30311
(http://avaaz.org/el/petition/start_a_petition/?30311)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκοτώνουν δελφίνια για δόλωμα στο Περού (Ζούγκλα)
http://www.zougla.gr/kosmos/article/skotonoun-delfinia-gia-doloma-sto-perou

Σοκαριστικές εικόνες από σφαγές δελφινιών - Περουβιανοί ψαράδες χρησιμοποιούν τα θηλαστικά για δόλωμα (iefimerida) http://www.iefimerida.gr/node/126652#ixzz2n4xoK6zb

Δελφίνια δόλωμα για απειλούμενους καρχαρίες – Σοκαριστικό video με την ανελέητη σφαγή (Econews) http://www.econews.gr/2013/10/18/delfinia-perou-106882/

Δελφίνια σκοτώνονται για να γίνουν δόλωμα για καρχαρίες - Dolphins killed for shark bait
in Peru (CNN)
http://edition.cnn.com/2013/10/22/world/americas/dolphins-killed-peru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου