Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕγκλιΜΑΤίστηκαν στου Παπουτσάνη



Η ΕΛ.ΑΣ. χτυπάει την απεργία στέλνοντας κάθε τρεις και λίγο δυνάμεις των ΜΑΤ στο εργοστάσιο.

 


ΜΑΤ και Παπουτσάνης έχουν γίνει ένα. Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, με δυνάμεις καταστολής προσπάθησε η επιχείρηση να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της ελαιουργοσαπωνοποιίας. Αυτή τη φορά η Αστυνομία δεν αρκέστηκε μόνο στην έντονη παρουσία κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της Δευτέρας. Περιπολικά και δυνάμεις ΟΔΚΕ παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο και χθες, μία μέρα μετά την 24ωρη απεργία του κλάδου ενάντια στις απολύσεις έξι υπαλλήλων της επιχείρησης. Η αστυνομική παρουσία της Δευτέρας «δικαιολογήθηκε» από την απαίτηση του εργοστασιάρχη «να μπορέσουν να εργαστούν οι [λιγοστοί] απεργοσπάστες».



«Ο εργοδότης υποδεικνύει ποιος θα περάσει από την πόρτα και ποιος πρέπει να συλληφθεί. Στη συνέχεια κερνάνε σουβλάκια και αναψυκτικά τους αστυνομικούς, που αποχωρούν και με κάποια προϊόντα-δωράκια» εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ξουράφης, ξεκαθαρίζοντας πως «νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε αν δεν πάρουν πίσω τις απολύσεις».



Υπενθυμίζεται πως η Ενωση Αστυνομικών Εύβοιας είχε καταγγείλει στις 7 Ιανουαρίου, με αφορμή την παρουσία τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, πως τους «θέλουν σεκιουριτάδες της εταιρείας ώστε να στέκονται ανάμεσα στους απεργούς και σε όσους θέλουν να δουλέψουν. Ολα αυτά την ίδια ώρα που υπάρχει μπαράζ ληστειών στην περιοχή». Στις 24 Δεκεμβρίου 2013 οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους απεργούς του «Παπουτσάνη» προχωρώντας σε 8 συλλήψεις.



Η εταιρεία είχε προσπαθήσει και το 2009 να απολύσει εργαζομένους, αλλά υποχώρησε μπροστά στις κινητοποιήσεις τους που κράτησαν 70 ημέρες. Στην αυριανή γενική συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνεται στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων από διάφορους κλάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου