Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τραμπουκισμοί και κλωτσιές αρχιλοχία σε φαντάρο

Τραμπουκισμούς και επίθεση αρχιλοχία σε φαντάρο καταγγέλλουν στρατιώτες από τη σχολή μηχανικού στο Λουτράκι.



Σύμφωνα με την Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος ο αρχιλοχίας έκανε αιφνιδιαστική έφοδο στα μαγειρεία όπου βρήκε έναν φαντάρο να κοιμάται κατά τη διάρκεια 24ωρης υπηρεσίας.

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία ο αρχιλοχίας ούτε που σκέφτηκε πως « ο φαντάρος μπορεί να ξεκουραστεί με αυτό τον τρόπο αντί να κάνει τη διαδρομή μέχρι το λόχο στο λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του», όπως επίσης «δεν σκέφτηκε ότι γενικά οι φαντάροι κοιμούνται ελάχιστα και σίγουρα λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζονται για να ξεκουραστούν με αποτέλεσμα να ανακαλύπτουν τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να κοιμηθούν έστω και λίγα λεπτά».

Για τον εν λόγω αρχιλοχία το παράπτωμα ήταν ασυγχώρητο. Αντί όμως να βγάλει τον φαντάρο στην αναφορά όπως προβλέπεται, αυτοανακηρύχτηκε «τιμωρός» και άρχισε να τον κλωτσάει σε σημείο που τον έριξε στο πάτωμα. Οι τραμπουκισμοί του αρχιλοχία συζητήθηκαν μεταξύ των φαντάρων, όμως το θέμα έμεινε σε αυτό το επίπεδο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τους ανώτερους αξιωματικούς.

«Απαιτούμε από το διοικητή, τώρα που δεν έχει το άλλοθι ότι δεν ήξερε, να τιμωρήσει άμεσα τον αρχιλοχία. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε συνυπεύθυνο τον Ταξίαρχο Μηνά Παπαδάκη που επιτρέπει και συγκαλύπτει παράνομες και επικίνδυνες συμπεριφορές», αναφέρει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, προσφέροντας παράλληλα νομική υποστήριξη στον φαντάρο σε περίπτωση που θελήσει να κινηθεί νομικά εναντίον του υπαξιωματικού, αλλά και του διοικητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου