Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Γερμανία: Φτώχια και ανεργία






Η Κοινωνική αναφορά του 2013, δημοσιευμένη από από το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικών της Γερμανίας έδειξε ότι στην πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και  τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου  περίπου 7,4 εκατομμύρια πολίτες επιβιώνουν με λιγότερα από 450 ευρώ τον μήνα.

merkelpobrezaΕίναι δια μέσου της μέγιστης εκμετάλλευσης των 15 ωρών εργασίας την εβδομάδα, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καμουφλάρει το επίπεδο ανεργίας της χώρας.  Η έκθεση αναφέρει σχετικά με αυτό το ζήτημα ότι ενώ το 2012 τα επίπεδα εργασίας είχαν αγγίζει ένα ιστορικά υψηλό, με 41,5 εκατομμύρια εργαζόμενους , το συνολικό νούμερο των εργατο- ωρών κυμάνθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό του 1991.





Έτσι  κάθε φορά όλο και περισσότεροι υποχρεούνται να δουλεύουν σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου κάτι που αντανακλάτε στις οικονομικές τους απολαβές.



Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο που συμπεραίνετε στην αναφορά. Υπό τον  άμεσο κίνδυνο φτωχοποίησης βρίσκεται το 16% των Γερμανών , με μεγάλο μέρος αυτών να είναι συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 30% των συνταξιούχων λαμβάνει σύνταξη κάτω των 688 ευρώ.



Ακόμα χειρότερες είναι οι προβλέψεις για το μέλλον καθώς σύμφωνα με άλλη μελέτη του υπουργείου εργασίας, εκείνοι που υποαπασχολούνται  στις υπολεγόμενες «μικρές δουλειές», όταν φτάσουν στα 67 τους χρόνια να συνταξιοδοτηθούν θα παίρνουν συντάξεις όχι μεγαλύτερες από 140 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου