Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

 Την τρομοκρατική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν εργαζόμενοι και άνεργοι στο κέντρο της Αθήνας

Με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» να δονεί τους δρόμους της Αθήνας αποχώρησαν οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης ενάντια στην ανεργία, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.  
Κατήγγειλαν τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που διαμαρτύρονταν για την ανεργία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο απαιτούσαν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους. 
ΟΙ διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, φωνάζοντας συνθήματα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν φράξει με κλούβες την οδό Σταδίου.
Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προκλητική συμπεριφορά των υπουργών εναντίον των διαδηλωτών, καθώς απέρριψαν το αίτημα για συνάντηση τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στο Οικονομικών κατήγγειλε ο Μπάμπης Αγγουράκης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε  το λαό να συνεχίσει τους αγώνες του, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους.
 Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με καταστολή όπως η σημερινή. Ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά και ασταμάτητα, ενώ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Κατήγγειλε ότι ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε το προγραμματισμένο εδώ και ένα μήνα ραντεβού που είχε οριστεί μεταξύ τους, 5 λεπτά πριν από τη συνάντηση. 
Καταδίκες σωματείων για την αυταρχική επίθεση της αστυνομίας
Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κινητοποίηση των ταξικών σωματείων που απαιτούσαν την λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και ρόπαλα προς τους διαδηλωτές καταδικάζουν μια σειρά σωματείων. Μεταξύ αυτών: η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.
Συγκέντρωση στην Ομόνοια
Τη  κινητοποίηση διοργάνωσαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Συμμετείχαν επίσης δεκάδες σωματεία καθώς και η ΟΒΣΑ, τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ» και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. 
Συμμετείχαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. 
Οι διαδηλωτές έφθασαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας μέσω της οδού Σταδίου με αφετηρία την Ομόνοια όπου πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση.
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μιλώντας ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αφού παράθεσε το πλαίσιο αιτημάτων ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, πρόσθεσε πως απαιτούμε δουλειά, με άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση στο να ανοίξουν οι δουλειές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου που ουσιαστικά έχει δώσει το δικαίωμα να επικρατεί σύγχρονος μεσαίωνας στους εργασιακούς χώρους. Ξέρουμε, πρόσθεσε, ότι αυτά τα αιτήματα που θέτουμε δεν θα υλοποιηθούν από την μια ημέρα στην άλλη, αλλά ότι απαιτούνται διαρκείς, ταξικοί, ανυποχώρητοι αγώνες, με το κεφάλι ψηλά. Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε άλλους. Απαιτείται και η δική μας μαζική συμμετοχή, κατέληξε.
Με το σύνθημα «Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας», τα σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση τόνιζαν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών. Με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» να δονεί τους δρόμους της Αθήνας αποχώρησαν οι διαδηλωτές στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης ενάντια στην ανεργία, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Κατήγγειλαν τη βάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που διαμαρτύρονταν για την ανεργία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο απαιτούσαν να συναντηθούν προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους.

ΟΙ διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Εδουάρδου Λω, φωνάζοντας συνθήματα, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν φράξει με κλούβες την οδό Σταδίου. (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα).

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προκλητική συμπεριφορά των υπουργών εναντίον των διαδηλωτών, καθώς απέρριψαν το αίτημα για συνάντηση τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στο Οικονομικών κατήγγειλε ο Μπάμπης Αγγουράκης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε  το λαό να συνεχίσει τους αγώνες του, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

 Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με καταστολή όπως η σημερινή. Ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά και ασταμάτητα, ενώ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Κατήγγειλε ότι ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε το προγραμματισμένο εδώ και ένα μήνα ραντεβού που είχε οριστεί μεταξύ τους, 5 λεπτά πριν από τη συνάντηση.

Καταδίκες σωματείων για την αυταρχική επίθεση της αστυνομίας

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κινητοποίηση των ταξικών σωματείων που απαιτούσαν την λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία και την επίθεση της αστυνομίας με χημικά και ρόπαλα προς τους διαδηλωτές καταδικάζουν μια σειρά σωματείων. Μεταξύ αυτών: η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.

Συγκέντρωση στην Ομόνοια

Τη  κινητοποίηση διοργάνωσαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, Μετάλλου Αττικής, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Συμμετείχαν επίσης δεκάδες σωματεία καθώς και η ΟΒΣΑ, τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ» και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Συμμετείχαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Οι διαδηλωτές έφθασαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας μέσω της οδού Σταδίου με αφετηρία την Ομόνοια όπου πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μιλώντας ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αφού παράθεσε το πλαίσιο αιτημάτων ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, πρόσθεσε πως απαιτούμε δουλειά, με άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση στο να ανοίξουν οι δουλειές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης κατάργησης του νομοθετικού πλαισίου που ουσιαστικά έχει δώσει το δικαίωμα να επικρατεί σύγχρονος μεσαίωνας στους εργασιακούς χώρους. Ξέρουμε, πρόσθεσε, ότι αυτά τα αιτήματα που θέτουμε δεν θα υλοποιηθούν από την μια ημέρα στην άλλη, αλλά ότι απαιτούνται διαρκείς, ταξικοί, ανυποχώρητοι αγώνες, με το κεφάλι ψηλά. Ο αγώνας δεν είναι εργολαβία για να τον αναθέσουμε σε άλλους. Απαιτείται και η δική μας μαζική συμμετοχή, κατέληξε.

Με το σύνθημα «Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας», τα σωματεία που συμμετείχαν στην κινητοποίηση τόνιζαν σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου