Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Επίθεση και απαγωγή αναρχικών στην Ρωσία


Αναρχικοί που διοργάνωναν πορεία “εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία” στο  Petrozavodsk απήχθησαν και τραυματίστηκαν σοβαρά από αγνώστους με μάσκες.
Στις 9/3, οι αναρχικοί του  Petrozavodsk μαζί με την καθιερωμενή δράση “Φαΐ αντί για Βόμβες”* θα έκαναν και πορεία “εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία”, με σκοπό την ειρινική επίλυση της τεταμένης κατάστασης και την αποτροπή της συνέχισης της αιματοχυσίας.
Στις 8/3 δυο από τους διοργανωτές μαζί με έναν φίλο τους δέχθηκαν επίθεση. Δυο αμάξια σταμάτησαν μπροστά τους και 12 άτομα με μάσκες τους επιτέθηκαν, φωνάζοντας “παλιογαμημένοι θέλετε να δώσετε την Κρυμαία μας στους Μπαντέρα (ομάδα εθνικιστών της Ουκρανίας), θα σας δείξουμε πως να διαδηλώνετε...” και παρόμοια όμορφα πράγματα. Ύστερα από μια γρήγορη αλλά αποτελεσματική επίθεση οι **τραμπούκοι γύρισαν στα αυτοκίνητα τους και αποχώρησαν.
Το επόμενο πρωί μισή ώρα πριν την διαδήλωση, τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις δράσεις ενώ έφευγαν από το σπίτι του ενός έχοντας μαγειρέψει για το “φαΐ και όχι βόμβες” δέχθηκαν και αυτοί επίθεση και απήχθησαν από άτομα με μάσκες οι οποίοι αποχώρησαν άμεσα και πάλι με δυο αμάξια. Όπως έγινε αργότερα γνωστό μεταφέρθηκαν σε δάσος σε μια απόσταση 40-45 χιλιόμετρα από την πόλη. Καθόλη την διάρκεια της μεταφοράς οι τραμπούκοι τους απειλούσαν πως θα σκάψουν τον τάφο τους και τους χτυπούσαν συνεχώς. Τελικώς οι τραμπούκοι τους κατέβασαν έναν προς ένα από το αμάξι σε διαφορετικά μέρη όπου ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν αστυνομικά γκλοπ καλυμμένα και αλυσίδες βουτηγμένες σε πολυεθανόλη,ενώ δεχόντουσαν διαρκώς απειλές πωςθα τους ακρωτηριάσουν και θα τους σκοτώσουν.
Ταυτόχορονα άγνωστοι ήρθαν στην πορεία με προβοκατόρικα πανώ, και αφότου έβγαλαν φωτογραφίες, έφυγαν, κάνοντας σαφές σε όλους πως η διάλυση της πορείας ήταν προσχεδιασμένοι. Οι συμμετέχοντες στην πορεία καθώς και άλλοι ακτιβιστές της περιοχήες έχουν πλεον κάθε λόγο να φοβούνται για την ασφάλεια τους και των συγγενών τους.
Αυτή την στιγμή οι κατάσταση τους ειναι σταθερή εκτός από μερικά σπασμένα δάκτυλα, αιματώματα και εξαρθομένους σπόνδυλους.
Η είδηση ήρθε απευθείας από την ομάδα των αναρχικών του Petrozavodsk
* το “φαϊ όχι βόμβες” (food not bombs) είναι δημοφιλής δράση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου τρόφιμα από σουπερ μάρκετ απαλλοτριώνονται είτε μαζεύονται από τους κάδους -κυρίως το δεύτερο- (όπου οι υπάλληλοι πετάνε τεράστιες ποσότητες φαγητού καθημερινά) και μοιράζονται σε συγκεντρώσης, είναι κάτι μεταξύ συλλογικής κουζίνας και απαλλοτρίωσης και διαμοιρασμού τροφίμων σε λαϊκές
** στο αγγλικο κείμενο χρησιμοποιείται η λέξη attackers, ο μεταφραστής προτίμησε να παραφράσει το αρχικό κείμενο για χάριν της καλύτερης περιγραφής των εν λόγω υποκειμένων (κατά την προσωπική του γνώμη πάντα)

Πηγή: http://libcom.org/news/anarchists-petrozavodsk-russia-were-kidnapped-seriously-injured-unknown-people-masks-120320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου