Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

 Λέσβος: Νέα τραγωδία με επτά νεκρούς μετανάστες σε νέο ναυάγιο

Επτά μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Τουρκία και τις βορειοανατολικές ακτές της Λέσβου, σε μία ακόμη ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 12.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, τουρκικό πλοίο εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή, περίπου 1,5 ναυτικό μίλι βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακας της Λέσβου, δύο μετανάστες οι οποίοι ενημέρωσαν για την ύπαρξη του μισοβυθισμένου σκάφους. Επί τόπου έσπευσαν -κατόπιν σχετικής ενημέρωσης- δυνάμεις του Λιμενικού οι οποίες στις ολονύχτιες έρευνές τους εντόπισαν επτά νεκρούς (δύο στη θάλασσα και άλλους πέντε εγκλωβισμένους στο σκάφος), ενώ διέσωσαν άλλα έξι άτομα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση άλλων δύο ατόμων που θεωρούνται αγνοούμενα.

Το ακρωτήρι Κόρακας, λίγα χιλιόμετρα από τη Σκάλα Συκαμιάς στις βόρειες ακτές της Μυτιλήνης, είναι μία από τις βασικές πύλες εισόδου εκατοντάδων εξαθλιωμένων, οικονομικών μεταναστών και προσφύγων από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου