Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

 Ουκρανία: Οι Ναζί του «Δεξιού Τομέα» υποψήφιοι για την προεδρία

Ο επικεφαλής των ναζιστών της Ουκρανίας, της οργάνωσης «Pravy Sektor» (Δεξιός Τομέας) Ντμίτρο Γιάρος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές της 25ης Μάη.

«Ο Ντμίτρο Γιάρος θα κατέλθει υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας», ανακοίνωσε ο Αντρίι Ταρασένκο, στέλεχος των Ουκρανών φασιστών, σύμφωνα με το πρακτορείο «Interfax». Μάλιστα, ο Ταρασένκο δήλωσε ότι «παραμένουμε οι ηγέτες της επανάστασης» δείχνοντας ουσιαστικά και το αντιδραστικό περιεχόμενο των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία. Ο «Δεξιός Τομέας» αποτέλεσε το σημαντικότερο τμήμα των δυνάμεων κρούσης που χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για να προωθούν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Ουκρανία.

Ο «Δεξιός Τομέας» - που χρειάζεται να θυμίσουμε ότι διατηρεί σχέσεις και έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής - έχει επιδοθεί σε αίσχη τους τελευταίους μήνες (αλλά και παλιότερα) ενάντια σε κομμουνιστές, σε εργαζόμενους, σε μειονότητες που ζουν στην Ουκρανία, αναπαράγοντας παράλληλα τη ναζιστική ιδεολογία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου