Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Δράση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες/τριες της Ουκρανίας

solidaritywithantifascistsinukraine
Ένα πραξικόπημα στο Κίεβο και ο φασισμός παρελαύνειει στην Ουκρανία. Η Αντιφασιστική Δράση Στοκχόλμης, καλεί σε διεθνή αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αντιφασίστες! Το Σάββατο 1η Μάρτη πραγματοποιήσαμε μια δράση αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Στοκχόλμη.

Στην ουκρανική αντιπολίτευση η φασιστική πολιτοφυλακή "δεξιός τομέας" και το κοινοβουλευτικό φασιστικό κόμμα svoboda παίζουν κρίσιμο ρόλο, τα ένοπλα τμήματα τους είχαν καίριο ρόλο στις οδομαχίες του Κιέβου και μετά το πραξικόπημα ανέλαβε η αστυνομια το μονοπώλιο της βίας. Μπορούν να γίνουν ιστορικοί παραλληλισμοί μεταξύ σύγχρονων πολιτικών γεγονότων με εκείνη που επέτρεψε να συνεχίσει στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τη δεκαετία του 1930, αλλά σπάνια ήταν η σύγκριση τόσο σχετική και δικαιολογημένη από ό, τι με βάση την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Κίεβο. Η αθώα αφέλεια που έχει ειπωθεί να είναι πίσω από τη θετική στάση που πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες και πολλοί πολίτες είχαν άκριτα προς το ναζιστικό κόμμα στη Γερμανία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μπορεί ποτέ να είναι και πάλι μια δικαιολογία για την προώθηση φασιστικών κινημάτων.

Εμείς που οργανωνόμαστε στην AFA Στοκχόλμης γνωρίζουμε ότι τα γεγονότα στο Κίεβο μας αφορούν όλους. Γνωρίζουμε ότι ούτε οι ολιγάρχες έχουν αποβληθεί από το κοινοβούλιο ούτε οι φασίστες που έχουν πλέον λάβει τις θέσεις τους έχουν κάτι να προσφέρουν στην εργατική τάξη της ουκρανίας, εκτός από τη διαίρεση και τη συνέχιση της υποταγής στα πλαίσια του Πούτιν της Ρωσίας και της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο, όπου και στις δύο από αυτές τις επιλογές ο νικητής είναι το καπιταλιστικό σύστημα που εξακολουθεί να διαιρεί και να άρχει επάνω στην εργατική τάξη. Πρέπει να εστιάζουμε στα λόγια και τις δράσεις υποστηρίζοντας τους ριζοσπάστες και προοδευτικούς σοσιαλιστές και τους αντιφασίστες που αρνούνται να πιστέψουν την άρχουσα τάξη και τα πολιτικά τους κόμματα .

Στηρίζουμε τα αντιφασιστικά και αριστερά κινήματα στην Ουκρανία! Στηρίζουμε τον αγώνα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου